51 svenska ungdomar antagna till internationella Junior Academy

I veckan blev det klart att så många som 51 svenska ungdomar blev antagna till Junior Academy. Nu väntar spännande samarbeten när de tillsammans med ungdomar från hela världen ska arbeta med olika aspekter av de stora samhällsutmaningarna.
affarsmodeller.jpg

- Det är mycket glädjande att svenska ungdomar hävdar sig så väl. Hela 51 av de totalt 989 antagna ungdomarna från 64 olika länder var svenskar. Att de kommit med visar att de klarade den tuffa prövningen som själva ansökan innebar, säger Maja Neiman, projektledare på IVA för Junior Academy i Sverige.

De antagna kommer från Luleå i norr till Malmö i söder. De är mellan 13 och 18 år gamla.

- Ett mål har varit att locka sökande från hela landet. Det har vi verkligen lyckats med, konstaterar Maja Neiman.

Nu kommer de 51 svenska ungdomarna att bilda team över landsgränserna. De ska ta sig an verkliga problem och får stöd av mentorer när de ska lösa dem. För vinnarna väntar New York där lösningen ska presenteras i en aktivitet som sträcker sig över många dagar.

- Det finns fortfarande chans att vara med i årets omgång. Den 25 oktober öppnar vi ansökan igen på Junior Academy's hemsida.

Junior Academy är ett samarbete mellan The New York Academy of Sciences och IVA. I år inleddes en speciell satsning på Sverige som gav resultatet att andelen svenska ungdomar blev så högt.