Aalto-universitetets rektor Tuula Teeri blir ny vd på IVA

Professor Tuula Teeri har valts till ny vd i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Hon är professor i träbioteknik och molekylär bioteknik och kommer senast från tjänsten som rektor på Aalto-universitetet i Helsingfors.
tuula_window

–  Det är en ära att få detta uppdrag och jag är tacksam för förtroendet.  Som vd för IVA är jag särskilt intresserad av att vara en del av den internationella utvecklingen inom vetenskap och teknik. Andra viktiga frågor är ingenjörsutbildningens framtid samt innovationssamarbetet mellan universitet och näringsliv, säger IVAs tillträdande vd Tuula Teeri.

IVAs nya vd Tuula Teeri är den första rektorn på Aalto-universitetet. Universitetet grundades 2010 genom en sammanslagning av Helsingfors handelshögskola, Konstindustriella högskolan och Tekniska högskolan.

–  Tuula Teeri har erfarenhet av att leda ett av Europas mest innovativa universitet som korsar gränserna mellan teknik, design och entreprenörskap, säger IVAs preses Leif Johansson. Tuula Teeri är också en erfaren ledare med tung akademisk bakgrund.

Tuula Teeri har tidigare varit prorektor på KTH där hon började som gästprofessor 1996 innan hon utsågs till professor 1998. Hon har publicerat över 180 vetenskapliga artiklar. Tuula Teeri är ledamot i IVAs avdelning för kemiteknik sedan 2006 samt av Kungl. Vetenskapsakademien, Stiftelsen Teknikakademien i Finland (TAF) och Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland.

Tuula Teeri väntas tillträda sitt uppdrag på IVA under senhösten 2017.  

Kontakt / förfrågningar:

Hely Kilpeläinen, assistent Tuula Teeri 
Telefon: +358 50 452 4690
E-post: president@aalto.fi

 

Kontaktinformation

Helena Mehra
Kommunikationsansvarig Forskning & Utbildning
Telefon Tel: 08-791 29 42