Adepterna i Prins Daniels Fellowship 2013–2015

Fem par kommer att arbeta tillsammans under två år, med start denna höst. Intresset för programmet var stort och många lovande entreprenörer och företagsledare ansökte om att delta. Efter en noggrann process valdes fem företag ut och fem mentorer accepterade den ansvarsfyllda och viktiga uppgiften att guida och stödja sina adepter genom programmet.
prins-daniel-mentortraff.jpg

David Kristensson, vd och grundare Northern Offshore Services AB

Om företaget

Northern Offshore Services AB är ett väletablerat företag och en branschledande underleverantör till den havsbaserade vindkraftsindustrin. Företaget arbetar med fartyg som utför transport av personal samt lättare utrustning. Vi är verksamma i alla europeiska länder som har en havsbaserad vindkraftsindustri. Vår ambition är att vara BÄST 365 dagar om året.

Mer om företaget: www.n-o-s.eu

Davids förväntningar

Mina förväntningar i mentorsprogrammet är att få kunskap och insikt i ledarskap och företagsutveckling samt ett brett kontaktnät.

Mentor: Carl Bennet, styrelseordförande Carl Bennet AB och ledamot i styrgruppen för Prins Daniels Fellowship

Fredric Jansson, vd och ägare Butikskonsult

Om företaget

Butikskonsult är ett av de ledande företagen på den svenska marknaden för butiksinredningar till service- och dagligvaruhandeln. Företaget formger, konstruerar, levererar och monterar inredning i butiker över hela Sverige. Ett antal kunder finns även i de skandinaviska grannländerna. Exempel på företagets huvudkunder är ICA, Coop, Direkten, Post Nord, ATG, Svenska Spel och Akademibokhandeln. Kontoret finns i Kumla där verksamheten har sin bas. Tillverkning sker hos legotillverkare i när och fjärran. Logistik och lagerhantering sköts i företagets egna lokaler. 2013 sysselsätter företaget cirka 50 medarbetare och omsätter cirka 100 miljoner SEK.

Mer om företaget: www.butikskonsult.com

Fredrics förväntningar

Mina förväntningar på mentorsprogrammet är den fina möjligheten att med min mentor förstärka och utveckla mitt företags position på den marknad och nisch vi verkar inom.

Mentor: Kenneth Bengtsson, styrelseordförande/rådgivare

Gustav Paringer, grundare Aptum AB

Om företaget

Aptum strävar att hjälpa till att skapa tryggare och säkrare miljöer i Sverige. Vi säljer helhetslösningar inom brandskydd och skydd mot olyckor till främst företag och offentlig sektor i norra Sverige. Det innebär allt ifrån montering av släcksystem på fordon i gruvor till att utbilda förskollärare i första hjälpen eller underhålla brandposten på din arbetsplats.

Mer om företaget: www.aptum.se

Gustavs förväntningar

Jag hoppas att mentorsprogrammet ska hjälpa mig att utvecklas som ledare, men också utmana mig, mina idéer och få mig se problem från nya perspektiv.

Mentor: Anders Sundström, vd Folksam

Caroline Hjelte, vd och grundare Rut&Circle

Om företaget

Rut&Circle är ett modeföretag som startades 2007 och omsätter idag ca. 100 mkr. Varumärket är representerat med flera konceptbutiker och hos över 300 återförsäljare runt om i Skandinavien och Europa.

Idag arbetar cirka 25 anställda på huvudkontoret som ligger i Göteborg. Varje år skapas sex unika kollektioner där inköpare och designers hämtar inspiration och influenser från de senaste trenderna inom designvärlden. Mottot under kollektionsuppbyggandet är ”Fashion you afford to love”. Kollektionerna presenteras under två varumärkesnamn – Rut&Circle och Sally&Circle. Målsättningen är att leverera modenyheter till butiker varje vecka för vår målgrupp som är tjejen i åldern 15-30 år. Rut&Circle samarbetar med fristående leverantörer och producenter som har lång erfarenhet av produktion i Asien och Europa.

Mer om företaget: www.rutandcircle.com.

Carolines förväntningar

Jag känner mig hedrad över att få vara med i detta projekt då jag inser att det öppnar dörrar som ger mig nya möjligheter, möjligheter som jag annars inte skulle haft. Min mentor, Susanna Campbell, har redan satt sig in i mitt företag och de utmaningar vi står inför. Att få ha en sådan kompetent person som bollplank i min vardag gör att blicken lyfts från det som inte är avgörande till det som är viktigast för en framtida framgång. Känslan av att stå ensam som småföretagare i Sverige är numera historik.

Mentor: Susanna Campbell, vd Ratos

Johan Lind (fd Högberg), vd och grundare Vertiseit AB

Om företaget

Vertiseit är specialiserade på helhetslösningar för digital kommunikation i publik miljö, så kallad Digital Signage. Bolaget erbjuder branschanpassade molntjänster som gör det möjligt för kunden att styra kommunikationen på digitala skärmar via internet. Tillämpningarna är allt från kundkommunikation inom retail till digital utomhusreklam.

Mer om företaget: www.vertiseit.se

Johans förväntningar

Jag hoppas att mentorprogrammet skall hjälpa mig att utvecklas vidare som entreprenör och ledare. I takt med att verksamheten växer kommer nya frågor och vägval som är värdefullt att kunna bolla med någon utanför företaget. Min mentor Mia har dessutom stor erfarenhet av vad som krävs för att etablera befintliga koncept på nya marknader.

Mentor: Mia Brunell Livfors, koncernchef Kinnevik