Ansök till IVAs 100-lista

Nu är ansökan till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) 100-lista öppen. Till årets lista söker vi forskningsprojekt inom klimatomställning, energiförsörjning, välfärdsteknologi, cybersäkerhet och krisberedskap. Listan ger forskningsprojekt ökade möjligheter att komma till faktisk nytta, genom samverkan med näringslivet.

Syftet med IVAs 100-lista är att sätta ljuset på samtida forskning, och underlätta för forskare och företag att hitta varandra och tillsammans skapa innovation och nya affärsmöjligheter.

– Med IVAs 100-lista ökar vi forskningsprojektens synlighet och möjlighet att komma till nytta. Genom åren har IVA valt ut och lyft fram närmare 300 forskningsprojekt och därigenom underlättat för forskare och företag att hitta varandra för att skapa innovationer och nya affärsmöjligheter, säger Tuula Teeri, vd på IVA

Ansök senast den 28 februari 2023

Vi välkomnar ansökan med forskningsprojekt som har potential att skapa nytta inom överskådlig tid, exempelvis genom industriell kommersialisering, affärs- och metodutveckling eller samhällspåverkan. Till årets lista söker vi forskningsprojekt inom klimatomställning, energiförsörjning, välfärdsteknologi, cybersäkerhet och krisberedskap.

Ansök eller nominera här

Om 100-listan

100-listan 2023 är precis som tidigare år öppen för ansökan från forskare och forskarteam som söker kontakt med näringslivet och det omgivande samhället för samverkan kring fortsatt utveckling, tillämpning och nyttiggörande av sin forskning. Syftet med IVAs 100-lista är att sätta ljuset på samtida forskning, och underlätta för forskare och företag att hitta varandra och tillsammans skapa innovation och nya affärsmöjligheter. IVAs 100-lista lanserades i samband med IVAs 100-årsjubileum 2019, därav namnet. Initiativet drivs i samarbete med Vinnova, PRV, Almi, Teknikföretagen, Svenskt Näringsliv, KK-stiftelsen och Sveriges högskolor och universitet. Årets 100-lista offentliggörs den 10 maj 2023.

Kontaktinformation

Per Andersson
Pressansvarig
Telefon 072-071 39 73

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet Aktuellt från IVA skickas varannan tisdag (udda veckor) och ger dig senaste nytt om vad som händer på IVA - och inbjudningar till alla våra evenemang.

Integritetspolicy