Dags att söka Tekniksprånget

Känner du någon mellan 18-20 år som gått natur eller teknik och är sugen på att testa på ingenjörsyrket? Då ska de söka till Tekniksprånget!
Teknikspanget_webb.jpg

Nu är Tekniksprångets ansökningsportal öppen. Hundratal praktikplatser runt om i Sverige finns att söka. Det är en unik chans för unga att testa livet som ingenjör och få betalt.

IVA:s praktikprogram Tekniksprånget inspirerar unga att välja en högre teknisk utbildning. Tillsammans med medverkande arbetsgivare säkrar vi framtidens kompetensförsörjning. Och Tekniksprångets framgång är tydlig. Efter praktiken vill 8 av 10 bli ingenjör. Hälften av praktikanterna är tjejer. Statistiken visar även att tidigare praktikanter har färre avhopp och fler fullföljer sin ingenjörsutbildning.

Känner du någon under 21 år som vill testa livet som ingenjör under fyra månader och få betalt? Tipsa om Tekniksprånget. Ansökan sker på teknikspranget.seDet enda kravet på sökande är att man läst naturvetenskaplig eller teknisk inriktning på gymnasiet. Sista ansökningsdagen är 16 maj.

Är du arbetsgivare och vill ta emot praktikanter? Kontakta teknikspranget@iva.se

Kontaktinformation

Thommy Tengborg
Kommunikatör
Telefon 072-077 02 19