Deltagarna i Prins Daniels Fellowships mentorprogram utvalda – hela listan

Elva entreprenörer är antagna till Prins Daniels Fellowships exklusiva mentorprogram för entreprenörer. Tillsammans med handplockade mentorer från näringslivet får entreprenörerna en unik möjlighet att utveckla sina företag. Anna Stenberg, Erik Selin, Helena Hedblom och Magnus Nilsson är några av mentorerna i det tvååriga programmet.
202301-IVA-PrinsDanielsFellowship-Mentorprogrammet-1200px-B.jpg

– Intresset för att vara med i mentorprogrammet har varit väldigt stort med otroligt många bra ansökningar. Vi ser att det finns ett omfattande ömsesidigt behov från mentorerna att utbyta erfarenheter och ta vara på den unika kompetens som finns i näringslivet, säger Frida Olander, verksamhetsansvarig för Prins Daniels Fellowship.

Mentorprogrammet ska stimulera företagen att växa

Prins Daniels Fellowship är ett initiativ som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i samarbete med Prins Daniel. I februari 2023 startar en ny omgång av mentorprogrammet för unga entreprenörer. Elva företag som representeras av lika många drivna entreprenörer är antagna. Utöver individuella träffar med mentorerna arrangeras företagsbesök, föreläsningar och andra aktiviteter som kan stimulera entreprenörerna till nästa steg i företagsutvecklingen.

Utvalda deltagare 2023-2025

Entreprenör

Mentor

Marie Stolt, Understatement AB

Helene Barnekow, Microsoft

Lotta Rauseus, Insurely

Magnus Nilsson, iZettle

Ramtin Massoumzadeh, Quandify AB

Mats Wäppling, tidigare Sweco och Vasakronan

Martina Sahl, Eldstickan, Myynti AB

Ulla Lundevall, Oscar & Clothilde

Isabella Palmgren, Mimbly

Anna Ohlsson-Leijon, Electrolux

Philip Malmberg, Dema Brunnsborrning AB

Helena Hedblom, Epiroc

Amanda Mattsson, Period Pack

Anna Stenberg, Kinnevik samt tidigare WES

Madelene Törnblom, Maya Delorez AB

Tomas Ekman, Dustin

Joceline Lu, Yipin, Nordic Green Food AB

Mia Brunell Livfors, Axel Johnsson AB

Nils Berglund, Vyer Technologies AB

Erik Selin, Balder

Dino Eklöf, Office recycling

Stefan Dahlbo, Fabege

Fakta om Prins Daniels Fellowships mentorprogram

Detta är den sjätte omgången av Prins Daniels Fellowships mentorprogram för entreprenörer. För att ansöka till mentorprogrammet måste man vara ett startupföretag med en tydlig tillväxtambition och förutsättningar för lönsamhet, eller ett etablerat företag med årsomsättning på fem miljoner kronor eller mer. Totalt har 63 entreprenörer antagits i Prins Daniels Fellowships mentorprogram sedan starten 2013.

Prins Daniels Fellowship är ett samarbete mellan Prins Daniel, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet lanserades 2013 med visionen att bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en tillåtande attityd till risktagande och misslyckande. Målsättningen är att fler unga ska våga ta steget att starta eget och att främja utveckling och tillväxt hos unga entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship här

Kontaktinformation

Per Andersson
Pressansvarig
Telefon 072-071 39 73

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet Aktuellt från IVA skickas varannan tisdag (udda veckor) och ger dig senaste nytt om vad som händer på IVA - och inbjudningar till alla våra evenemang.

Integritetspolicy