IVA söker utvecklingsorienterad ekonom med redovisningskompetens

Nu söker Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) en utvecklingsorienterad och strukturerad ekonom som drivs av att effektivisera och förbättra processer. Är du redo att anta utmaningen att arbeta med ekonomi för akademien och några av IVAs stiftelser? Då är det dig vi söker!
Ekonom till IVA 2023.jpg

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) söker en ekonom.  

IVA som organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap, hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik.

Vi är ett 60-tal medarbetare på Grev Turegatan i Stockholm. Samtliga medarbetare verkar i en dynamisk expertmiljö och det ekonomiska arbetet sker i tätt samarbete med verksamheten. Tjänsten är placerad i enheten Verksamhetsstöd som består av 8 personer (Ekonomi, HR, IT, Internservice/Vaktmästeri och IVAs Konferenscenter) och rapporterar till ekonomichefen. Ekonomienheten består av ekonomichef, redovisningsansvarig och en ekonom.

I denna roll arbetar du med ekonomiadministration, bl a inom lön där du har löpande kontakt med den externa lönebyrån, fakturering, bokföring av värdepapper samt med projektuppföljning där du är ett stöd för våra projektledare. Tillsammans med dina kollegor utgör du en viktig funktion för att skapa ett effektivt och välfungerande ekonomiarbete inom organisationen.

Huvudsakliga ansvarsområden som ekonom på IVA:

 • Kundreskontra
 • Bokföring
 • Kontaktperson gentemot lönebyrån
 • Löpande kontroller, avstämningar och vård av register i olika system
 • Stöd till projektledare vid rapportering till finansiärer
 • Delta vid revisionsarbete och bokslut
 • Upprättande av årsredovisningar för ett antal stiftelser

IVA är inne i en utvecklingsfas där flera av arbetsuppgifterna innebär att strukturera, organisera och standardisera för att hitta effektiva arbetsmetoder.

Vem är ekonomen vi söker?

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande högskoleutbildning med inriktning mot företagsekonomi och redovisning, gärna med erfarenhet från den ideella sektorn. Du har ett siffersinne och ”controller-känsla” och sannolikt några års erfarenhet av varierat redovisningsarbete och är trygg i din redovisningskompetens.

För att trivas hos oss behöver du tycka om att samarbeta med andra och ha ett nyfiket och positivt förhållningssätt. Du gillar att ta egna initiativ, jobba med utveckling och kvalitativa förbättringar av verksamheten. Du ser dig själv i en expertroll och motiveras av att stödja andra i deras arbete.

Erfarenhet och kunskap:

 • Det är önskvärt att ha arbetat med minst ett par olika ekonomisystem
 • Det är meriterande att ha arbetat med stiftelsehantering
 • Det är meriterande att ha erfarenhet av bokföring av värdepapper
 • Det är meriterande om du har kunskaper om lön
 • Goda kunskaper i Officepaketet med tonvikt på Excel
 • Gärna erfarenhet av Visma (helst Control)
 • Gärna erfarenhet av budget- och analysverktyget Insight BizView
 • Gärna erfarenhet eller intresse av digitaliseringsarbete
 • Goda kunskaper i svenska är ett krav. Dessutom sker en del samtal och mailväxling på engelska.

Anställning

Som anställd hos IVA får du möjlighet att ta del av och främja högaktuella inlägg i samhällsdebatten, ett brett nationellt och internationellt nätverk samt varierande arbetsuppgifter med möjlighet till utveckling.

Tjänsten är tillsvidareanställningar på heltid, med tillträde omgående. IVA tillämpar provanställning. 

Ansökan

Ansökan med CV och personligt brev skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 20 mars. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden löper ut.

Varmt välkommen att söka en tjänst som ekonom hos en av Sveriges tio kungliga akademier där du får möjlighet att jobba på ett nyrenoverat kontor mitt i centrala Stockholm och samtidigt få träffa kunniga ledamöter som arbetar för några av de viktigaste frågorna i samhället!

Hur är det att arbeta på IVA?

Om du vill veta mer om IVA som arbetsgivare och hur det är att arbeta hos oss, kan du läsa det här.

Kontaktinformation

Åsa Helmbold
HR
Telefon 08 -791 29 30