Internationella konferensen "Engineering a Better World" till Stockholm!

Vad är teknikens roll under kommande hundra år? Den frågan lyfts när IVA tar den internationella vetenskapskonferensen - Engineering a Better World: the Next 100 Years - till Stockholm den 25 till 27 juni. Hela 25 spännande internationella tänkare och experter inom viktiga framtidsområden är inbjudna att tala.
201905-IVA-CAETS-Kollage-1200px-C-1.jpg
Marie-Noëlle Semeria, Erik Brynjolfsson, Yuko Harayama, Kevin Outersson, Linda Liukas & Yewande Akinola bland talarna.

Under hela tre dagar är vetenskapens, teknikens och ingenjörskonstens roll för att möta de globala samhällsutmaningarna i fokus.

- För att belysa några av de mest akuta utmaningarna i samhället och möjliga lösningar har vi satt ihop ett tvärvetenskapligt program. Talarna är några av världens främsta experter och tänkare, säger Tuula Teeri vd IVA.

Några av de cirka 25 framträdande inbjudna talare som kommer att vara på plats är följande:

Marie-Noëlle Semeria, expert inom nanoteknologi med uppdrag att som teknisk chef ställa om det franska multinationella energibolaget Totals portfölj till att vara klimatvänlig. Hon har erfarenhet av att jobba med spjutspetsteknologier och forskning i framkant.

Erik Brynjolfsson, världsledande forskare och professor på MIT. Lyfter behovet av att människa och maskin ska komplettera varandra, inte ersätta. Han undersöker effekterna av ny teknik för företagens strategi, produktivitet och prestation samt digital handel och immateriella tillgångar.

Yuko Harayama, arkitekten bakom Japans ”Society 5.0” – ett digitalt samhälle med människan i centrum. Tidigare rådgivare till den japanska regeringen i forsknings- och innovationsfrågor.

Kevin Outersson, vd och forskare på CARB-X, ett internationellt samverkansprogram mellan privat och offentlig sektor som arbetar för att påskynda antibakteriell innovation.

Linda Liukas, författare och illustratör till barnboken Hello Ruby, en bildbok om den nyckfulla världen av datorer. Hon är också grundar av Rails Girls, en global rörelse med syfte att undervisa ungdomar programmering i över 260 städer. År 2018 var hon listad som en av Forbes Top 50 Women in Tech Europe.

Yewande Akinola, prisbelönt ingenjör och innovatör. Hennes ingenjörsbakgrund är säkert och hållbart vatten genom design, leverans och optimering. Idag arbetar hon bland annat som inspiratör för att unga ska hitta passionen för ingenjörskonsten.

Engineering a Better World: the Next 100 Years - hålls inom ramen för det internationella nätverket, CAETS, av ingenjörsvetenskapsakademier

När: Den 25-27 juni. 
Var: Norra Latin, Drottninggatan 71b, Stockholm

Konferensen är en mötesplats för alla som arbetar inom eller intresserar sig för vetenskap, teknik, ingenjörskonst och samhällsfrågor.
Läs mer och välkommen att anmäla dig  här: Engineering a Better World - the next 100 years.

Kontaktinformation

Helena Mehra
Kommunikationsansvarig Forskning & Utbildning
Telefon Tel: 08-791 29 42