Eskilstuna tar emot Prins Daniels Fellowship

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker Eskilstuna för att prata entreprenörskap med ungdomar från Grillska gymnasiet och Mälardalens högskola. Med sig har Prinsen superentreprenörerna och inspiratörerna Susanne Najafi, Unity Beauty Group, Karl-Johan Persson, HM och Lena Patriksson Keller, Patriksson Communication. Tillsammans hoppas de kunna få fler unga att vilja och våga starta eget.
prinsdaniel2015-1-1200px.jpg

Prinsen och entreprenörerna kommer att besöka eleverna på Grillska gymnasiet under förmiddagen. Programmet startar med en aulaföreläsning och därefter får några elever tid att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och inspiratörerna. På gymnasiet medverkar också Anna Bernadotte från Ung Företagsamhet och rektor Magnus Säll.

Projektdelegationen fortsätter sedan till Mälardalens högskola för ytterligare ett samtal inför publik samt rundabordsdiskussion med studenter. Rektor Karin Röding medverkar.

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare som medverkar som inspiratörer. Entreprenörerna, liksom Prins Daniel, deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att inspirera unga människor till entreprenörskap.

Prins Daniels Fellowship drivs med stöd från Ingvar Kamprad, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.