Fredrik Hörstedt ny akademisekreterare för IVA

Fredrik Hörstedt, teknologie doktor vid Chalmers, är ny akademisekreterare för Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Hörstedt, född 1970, kommer närmast från en tjänst som ställföreträdande generaldirektör på Vinnova.

Fredrik Hörstedt, ny akademisekreterare för IVA. Foto: Vinnova.

– Jag ser fram emot att börja på IVA. Sverige och världen står inför stora utmaningar – inte minst de accelererande klimatförändringarna. Mer forskning behöver komma till nytta för att stärka svensk konkurrenskraft och hållbarhet – vilket är ett av IVAs kärnuppdrag. Med min långa och breda erfarenhet av forskning och innovation hoppas jag kunna bidra till att utveckla det uppdraget och akademiens arbete i stort, säger Fredrik Hörstedt.

Fredrik Hörstedt kommer närmast från innovationsmyndigheten Vinnova som ställföreträdande generaldirektör. Innan dess har han arbetat på Chalmers i olika roller, bland annat som vice rektor i sju år.

– Jag välkomnar Fredrik Hörstedt som ny akademisekreterare för IVA. Akademien samlar kompetens från 1 300 ledamöter och 250 medlemsföretag, bestående av framstående forskare och experter. Detta utgör en unik komptensbas för att lösa stora samhällsutmaningar. Fredriks kompetens och gedigna erfarenheter är ett välkommet tillskott när det gäller att utveckla verksamheten, säger Tuula Teeri, vd för IVA.

Fredrik Hörstedt börjar den 1 mars 2023.

Kontaktinformation

Per Andersson
Pressansvarig
Telefon 072-071 39 73