Innovationsutmaning för att bromsa covid-19

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) internationella vetenskapstävling - Junior Academy - bjuder nu in både samhällsaktörer och ungdomar mellan 13 och 17 år till en öppen global utmaning för att bekämpa spridningen av covid-19.
ja_ung_innovation_kristider.jpg

Innovationsutmaningen som i Sverige kallas Ung innovation i kristid, är ett initiativ som kommer från IVAs samarbetspartner the New York Academy of Sciences, och innebär att elever mellan 13 och 17 år från hela världen ges möjlighet att bilda virtuella team. Syftet är att utveckla teknologibaserade innovativa lösningar för att bromsa covid-19.

- En lösningsorienterad virtuell mötesplats där ungdomar kan fokusera på problemlösning framför oro i kristider som nu, är välkommet. Vi uppmanar alla svenska samhällsaktörer att engagera sig på olika sätt och sprida detta positiva initiativ, Ung innovation i kristid, för att bromsa covid-19, säger Maja Neiman, projektledare för Junior Academy på IVA.

Om IVAs vetenskapstävling Junior Academy
Junior Academy syftar till att väcka ungas nyfikenhet, problemlösningsförmåga och upptäckarglädje för naturvetenskap och teknik. Det är ett internationellt program inom STEM-relaterade områden (STEM = science, technology, engineering, mathemathics), och ger intresserade ungdomar chansen att på sin fritid arbeta med samhällsutmaningar och utvecklas inom problemlösning och innovation. 

Junior Academy i Sverige är ett samarbete mellan IVA och the New York Academy of Sciences (NYAS). Under 2019 blev 68 svenska ungdomar antagna till Junior Academy. Läs mer om Junior Academy här.

Kontaktinformation

Helena Mehra
Kommunikationsansvarig Forskning & Utbildning
Telefon Tel: 08-791 29 42