Inspirera unga tjejer med ingenjörsjobb under IGEday

IGEday, eller Introduce a Girl to Engineering day är ett initiativ från kvinnliga ingenjörer och ingenjörsstudenter för att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer. Företag, organisationer och högskolor runt om i Sverige uppmuntras att delta på denna dag, där de får möjlighet att bjuda in unga tjejer för en dag av aktiviteter, för att ge dem en inblick i hur det är att jobba som ingenjör.
ige-day-womengineer-webb.png

Syftet med IGEday är att ge unga tjejer en möjlighet att bygga upp en egen bild av vad en ingenjör gör, låta dem träffa och interagera med kvinnliga ingenjörer, och förhoppningsvis förse dem med idéer och förebilder för en framtida karriär inom teknik.

IVA, som driver frågor om komptenesförsörjning och som jobbar för att fler tjejer ska få upp ögonen för ingenjörsyrket tycker att IGEday är ett bra initiativ som kopplar samman näringsliv och framtida arbetsgivare med unga tjejer. Det är dessutom gratis att delta och varje företag, organisation eller högskola är värd för sin egen dag. Företagen bestämmer själva hur många tjejer de vill ta emot, hur länge besöket varar samt vad de vill göra.

Alla företag inom teknikbranschen som vill vara med och inspirera och väcka teknikintresse hos unga tjejer får delta. IGEday är inte begränsat geografiskt utan företag, organisationer och högskolor runt om i hela Sverige kan vara med och delta under IGEday den 29 mars 2019. Läs mer på igeday.com, där ni också hittar länken till företagsanmälan!

 

Om Womengineer

Womengineer är en organisation som vill informera och inspirera fler tjejer till ingenjörsyrket. Målet är att 2030 ska det examineras lika många kvinnliga som manliga ingenjörer. Vi tror att jämnställdhet inom teknikområdet kommer gynna svensk tillväxt och välfärd.

IGEday är ett initiativ av organisationen Womengineeroch som även har stöd av National Engineers Week Foundation, som på ett framgångsrikt sätt har arrangerat den amerikanska versionen av eventet de senaste åren. Det första eventet arrangerades 2014, då 13 företag och mer än 300 tjejer deltog. Dagen har arrangerat sen dess och förra året, 2018, deltog mer än 90 företag och 1800 tjejer.

Kontaktinformation

Johanna Theander
Redaktör
Telefon 073-443 49 18