IVA och Prins Daniels Fellowship träffar unga i Malmö

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker idag Malmö för att prata entreprenörskap med ungdomar från Värnhemsskolan och Malmö högskola. Med sig har han superentreprenörerna och inspiratörerna Gunilla von Platen, Xzakt Kundrelation, Lina Gebäck, Linas matkasse och Nami Zarringhalam, TrueCaller. Dessutom deltar Deniz Yildirim, grundare och vd Tretton37, som är adept i projekt Prins Daniels Fellowships mentorsprogram. Tillsammans hoppas de kunna få fler unga att vilja och våga starta eget.
pd_tumba_1200pxl.jpg

Prinsen och entreprenörerna kommer att besöka eleverna på Värnhemsskolan under förmiddagen. Programmet startar med en aulaföreläsning och därefter får några elever tid att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och inspiratörerna. På gymnasiet medverkar också Susan Wahlgren från Ung Företagsamhet och rektor Barbro Willners.

Projektdelegationen fortsätter sedan till Malmö högskola för ytterligare ett samtal inför publik samt rundabordsdiskussion med studenter. Högskolans rektor Kerstin Tham medverkar.

– Projektet Prins Daniels Fellowship växer och utvecklas ständigt. Att få möjlighet att på många olika sätt stötta unga människor som tror på en framtid som entreprenörer och egenföretagare är både viktigt och inspirerande. Vi tror att vi med hjälp av våra duktiga inspiratörer kan bidra till att fler vågar ta steget – och det är själva kärnan i projektet, säger Johan Weigelt, projektledare.

Under året kommer Prins Daniels Fellowship att besöka ytterligare tre orter i Sverige, närmast Borås den 28 september.

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett inspiratörsnätverk. Inspiratörerna liksom Prins Daniel deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att locka unga människor till entreprenörskap. Mer information om IVAs projekt och de medverkande finns på www.iva.se/prins-daniels-fellowship

Projektet stöds av Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank och Ingvar Kamprad.

Kontaktinformation

Johan Weigelt
Akademisekreterare och vice vd
Telefon 08-791 29 44