IVA-projektet Tekniksprånget söker en kommunikatör med fokus på målgruppen unga vuxna

kommunikator_1-webb.jpg

Om Tekniksprånget

Tekniksprånget är ett praktikprogram där näringsliv, offentlig sektor och regeringen tillsammans satsar för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Genom fyra månaders betald praktik får unga i hela landet chansen att testa på ingenjörsyrket i praktiken. Syftet är att inspirera till en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad som väntar efter studierna.

200 arbetsgivare medverkar och erbjuder praktikplats på 100 orter runt om i Sverige. Sedan starten 2012 har 5500 praktiserat genom Tekniksprånget, varav hälften är unga kvinnor. Efter avslutad praktik säger 8 av 10 säger att de vill bli ingenjör.

Tekniksprånget drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. IVA är en gränsöverskridande mötesplats och oberoende brobyggare mellan beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik.

Vem söker vi?

Ditt huvudsakliga fokus kommer vara praktikantupplevelsen på Tekniksprånget och vi söker därför dig som känner vår yngre målgrupp väl. Tekniksprångets främsta uppgift är att de som går ut gymnasiet blir nyfikna på och vill testa ingenjörsyrket så därför behöver du ha förmågan att motivera och entusiasmera till det valet. Du vet hur 18-20-åringar rör sig på sociala medier, vilken typ av innehåll de attraheras av och vad som får dem att engagera sig.

Att hitta rätt tonalitet och bildspråk för att kommunicera med vår målgrupp är en självklarhet för dig. Vi tror att du är idérik och snabb när det kommer till att komma på eget vardagsinnehåll som gör våra kanaler mer levande. Har du dessutom känsla för bild och layout är det ett ännu större plus.

Utöver de digitala kanalerna är även det fysiska mötet en viktig del av arbetet. Därför är det bra om du är utåtriktad och gillar mötet med andra människor, samtidigt som du har förmågan att jobba självständigt och strukturerat. Vidare jobbar vi aktivt med att fler unga kvinnor, unga utrikesfödda och unga från studieovana hem ska få en chans att testa ingenjörsyrket. Vi ser gärna att du delar uppfattningen om att fler perspektiv är lika med bättre innovationer.

Rollen som kommunikatör innebär att:

  • Kommunicera och marknadsföra Tekniksprånget för målgruppen unga vuxna, främst i sociala medier men även andra kanaler
  • Vara med i arbetet då vi bygger om Tekniksprångets hemsida
  • Arrangera skolbesök och medverka på mässor och andra arrangemang där målgruppen finns
  • Utveckla praktikantupplevelsen under praktikperioden

Kravprofil - Kompetenser/erfarenheter:

  • Relevant eftergymnasial utbildning och/eller arbetslivserfarenhet
  • Kunskaper i annonsverktygen för de olika sociala medie-kanalerna
  • Viss kunskap om Episerver är meriterande

Du kommer att ingå i ett team på 12 personer som består av en kommunikationsansvarig, flera kundansvariga, en projektkoordinator och en verksamhetschef. Teamet präglas av en öppen kultur där vi är lyhörda och stöttar varandra. Vi är engagerade, innovativa och jobbar målmedvetet för att skapa förutsättningar för en hållbar kompetensförsörjning av ingenjörer på den svenska arbetsmarknaden.

Tjänsten är en visstidsanställning som löper fram till den 30 juni 2023. Tillträde i augusti.

Skicka ditt CV tillsammans med en text som beskriver varför du söker tjänsten och varför du passar för rollen till: Rekrytering@iva.seVi vill ha din ansökan snarast, då urval och intervjuer kommer att ske löpande, dock senast den 6 juni 2022.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef, Helena Gyrulf på 070-786 72 02.

www.teknikspranget.se

Kontaktinformation

Helena Gyrulf
Verksamhetschef
Telefon 08-791 29 93