IVA söker forskare till hållbar 100-lista

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) söker forskningsprojekt till 100-lista med fokus på tekniska och ekonomiska vetenskaper som kan bidra till ett hållbart näringsliv. Forskarna ska vara öppna för att samverka med företag. Målet är att öka samverkan mellan forskare och företag, för att på så sätt omvandla akademisk forskning till konkurrenskraft inom näringslivet.
forskrareintensiva.jpg

– Hur får vi mer hållbara sätt att bo, äta, klä, konsumera och transportera oss på, säger Tuula Teeri, vd för IVA. Svaret kan finnas hos forskarna på våra svenska lärosäten, men näringslivets drivkrafter behövs för att omsätta mer forskning till konkret nytta.

Nomineringen av forskare till IVAs 100-lista 2020 öppnar den 11 september. Listan med alla forskningsprojekt publiceras i mars nästa år. Då bjuds forskarna på listan in till den nationella mötesplatsen på IVA för företagsledare och forskare - R2B Summit. 

– I år riktar IVA strålkastarna på forskare som kan bidra till hållbar tillväxt, säger Malin Mohr, projektledare på IVA. Synligheten ökar chanserna för deras forskning att göra nytta.

 

Lär mer i artikel 12/9 i Dagens Industri

Alla kan nominera! För att nominera forskare krävs endast kontaktuppgifter till den som äger och representerar forskningen. Forskare kan givetvis nominera sig själva. Frågan om att delta på listan och R2B Summit går sedan vidare till den som äger forskningen.

Mellan den 11 september och 28 oktober 2019 håller IVA öppet för nomineringar.

Läs mer om nomineringen till IVAs 100-lista 2020

IVAs 100-lista 2020 är nummer två i ordningen. IVAs första 100-lista lanserades i mars 2019 och samlade forskningsprojekt inom digitalisering. Se listan från 2019 här

Bakom initiativet till IVAs 100-lista står IVA-projektet Research2Business. Projektet ska stärka Sverige i att vara ledande på att omvandla akademisk forskning till innovation och konkurrenskraft i näringslivet.