IVA söker IT-ansvarig

Är du intresserad av IT och teknik och vill arbeta i en verksamhet som påverkar samhällsutvecklingen inom områdena forskning, utbildning och nyttiggörande av forskning samt näringslivets innovationskraft?
IVA söker IT-ansvarig.jpg

Till IVAs avdelning Ekonomi och verksamhetsstöd söker vi nu en IT-ansvarig. I rollen har du resultatansvar för IT-enheten samt för att leda, planera och följa upp verksamheten. Vi söker dig som tycker om att arbeta brett, både med utveckling, drift och support. Som anställd hos IVA får du möjlighet till varierande arbetsuppgifter, utveckling och ett brett nätverk samt ta del av och främja högaktuella inlägg i samhällsdebatten.

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap, hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik.

IT-ansvarig

Som IT-ansvarig har du ett operativt ansvar för utveckling och förvaltning av IVAs IT och du leder verksamheten i relation till övergripande mål och strategier, handlingsplaner och aktiviteter. Ansvaret innefattar upphandling, samordning av inköp, support samt utveckling av IVAs IT-infrastruktur. Vid behov anlitas extra IT-support och IT-ansvarig arbetsleder i förekommande fall dessa personer. Rollen rapporterar till Ekonomichefen.  

Arbetsuppgifter

I rollen ingår ansvar för en rad olika arbetsuppgifter, så som:

 • Planera, utveckla och förvalta IVAs IT-infrastruktur.
 • Ansvara för säkerhetsfrågor kopplat till IT.
 • Resursplanering och underhållsplaner avseende IVAs IT-infrastruktur.
 • Upphandlingsansvar gentemot leverantörer avseende telefoner, datorer och annan IT-utrustning och -system.
 • Ansvara för nätverks- och serveradministration, systemövervakning samt licensfrågor.
 • Ansvara för användarsupport vad gäller IT-arbetsplatsen samt framtagande av utbildningsmaterial.
 • Ansvara för utbildning/introduktion av nya kollegor avseende IVAs IT-infrastruktur och telefoni.
 • Tillsammans med ekonomichefen upprätta budget för kommande verksamhetsår och månadsvis uppföljning av ekonomiskt utfall.
 • Driva verksamheten i enlighet med fastställd budget och verksamhetsplanering.
 • Aktiv omvärldsbevakning inom relevanta områden.
 • Tillsammans med IVAs IT-strateg verksamhetssystem driva ett proaktivt, positivt och strategiskt arbete inom ramen för ansvarsområdet.

Utbildning

Minst högskoleförberedande gymnasieutbildning eller utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig med IT-inriktning. Akademisk examen är meriterande.

Kunskaper – Erfarenheter

Profilen vi söker är en person som har flera års yrkeserfarenhet från en liknande roll. Du har god erfarenhet av att arbeta i olika IT-miljöer och av att driva projekt och du är van att arbeta självständigt och proaktivt med många kontaktytor.

Mer specifikt:

 • Erfarenhet av att bygga IT-infrastruktur samt drift av densamma.
 • Erfarenhet av IT-service, budgetarbete, upphandling och ekonomisk uppföljning.
 • Kunskaper om hård- och mjukvara och hur interna nätverk byggs upp och används.
 • Goda kunskaper i Office 365 och erfarenhet av Microsoftmiljö. 
 • Goda kunskaper i IT-säkerhetsfrågor.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska (muntligt och skriftligt).

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är drivande och intresserad av att utveckla verksamheten med förmåga att se helheten utan att fastna i detaljer. Du är noggrann och serviceinriktad med ett stort intresse för teknik. Du arbetar strukturerat med fokus på att leverera enligt uppställda mål och deadlines och ditt arbete präglas av kvalitet. För att lyckas i rollen bör du även vara prestigelös, lyhörd och ha en god förmåga att samarbeta operativt med kollegor.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. IVA tillämpar provanställning. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig IT-ansvarig skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 22 november. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut.

Kontaktinformation

Åsa Helmbold
HR
Telefon 08 -791 29 30