IVA söker kommunikationsansvarig till Tekniksprånget

Onsdag 13 september 2017

Teknikspranget-tjejer.jpg

Vill du vara med och utveckla kommunikationsarbetet i en affärsmässig och snabbfotad verksamhet och samtidigt arbeta med frågor som starkt bidrar till samhällsutvecklingen? Har du erfarenhet av proaktivt kommunikationsarbete och trivs med att arbeta i en bred roll med PR, digitala kanaler och många kontaktytor? Då kan rollen som Kommunikationsansvarig på Tekniksprånget vara helt rätt för dig!

Tekniksprånget är Sveriges unika satsning för att inspirera ungdomar till en framtida karriär som ingenjörer. Tekniksprånget är ett matchnings- och praktikprogram som drivs framgångsrikt av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) sedan 2012. Tekniksprånget ger ungdomar under 21 år som läst Natur- och tekniska programmet chansen att testa på ingenjörsyrket under en fyra månaders betald praktik. I projektet deltar ca 230 arbetsgivare med praktikplatser på över 100 orter runt om i Sverige. Över 13000 ungdomar har sökt och ca 3300 har fått praktikplatser. Programmet är mycket framgångsrikt och hela 80% av de som genomgått det går vidare till högre tekniska studier.

Framgången i Tekniksprånget har skapat en systerverksamhet, som drivs av samma team, Jobbsprånget. Jobbsprånget är ett matchnings- och praktikprogram som bygger broar mellan nyanlända akademiker och arbetsgivare i behov av deras kompetens. Programmet har mött stor framgång på kort tid och i dagsläget medverkar 150 arbetsgivare på 50 orter.

För mer informaton om rollen, kontakta Ann Hedström på ann@womenexecutivesearch.se 

Läs mer om tjänsten och ansök här.