IVA söker kommunikationsansvarig till Tekniksprånget

Vill du vara med och utveckla kommunikationsarbetet i en affärsmässig och snabbfotad verksamhet och samtidigt arbeta med frågor som starkt bidrar till samhällsutvecklingen? Har du erfarenhet av proaktivt kommunikationsarbete och trivs med att arbeta i en bred roll med PR, digitala kanaler och många kontaktytor? Då kan rollen som Kommunikationsansvarig på Tekniksprånget vara helt rätt för dig!
Teknikspranget-tjejer.jpg

Tekniksprånget är Sveriges unika satsning för att inspirera ungdomar till en framtida karriär som ingenjörer. Tekniksprånget är ett matchnings- och praktikprogram som drivs framgångsrikt av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) sedan 2012. Tekniksprånget ger ungdomar under 21 år som läst Natur- och tekniska programmet chansen att testa på ingenjörsyrket under en fyra månaders betald praktik. I projektet deltar ca 230 arbetsgivare med praktikplatser på över 100 orter runt om i Sverige. Över 13000 ungdomar har sökt och ca 3300 har fått praktikplatser. Programmet är mycket framgångsrikt och hela 80% av de som genomgått det går vidare till högre tekniska studier.

Framgången i Tekniksprånget har skapat en systerverksamhet, som drivs av samma team, Jobbsprånget. Jobbsprånget är ett matchnings- och praktikprogram som bygger broar mellan nyanlända akademiker och arbetsgivare i behov av deras kompetens. Programmet har mött stor framgång på kort tid och i dagsläget medverkar 150 arbetsgivare på 50 orter.

För mer informaton om rollen, kontakta Ann Hedström på ann@womenexecutivesearch.se 

Ansökan stängd