IVA söker koordinatorer

Är du intresserad av samhällsutveckling och vill jobba med frågor inom områdena forskning, utbildning, teknik och nyttiggörande av forskning samt näringslivets innovationskraft?
kommunikator_2_webb.jpg

IVA söker nu strukturerade individer som tycker om att arbeta nationellt såväl som internationellt med administration, planering och eventkoordinering. Som anställd på IVA får du möjlighet att göra skillnad och påverka samhällsutvecklingen genom att bidra till förnyelse och stärkt innovationskraft.

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap, hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik.

Nu behöver vi stärka organisationen för att fylla behov i enheter som arbetar med bland annat Forskning och utbildning där projekt och aktiviteter hanteras inom områdena högre utbildning, forskning, nyttiggörande av forskning och skola, samt i enheten Externa relationer där arbetet med att utveckla den internationella uppkopplingen med internationella ledamöter, partnerorganisationer och multilaterala akademisamarbeten samt arbetet med IVAs Näringslivsråd sker. 

Koordinator

Vi söker dig som är självgående, professionell, lyhörd och trivs i rollen som ”spindel i nätet”. Du är en noggrann administratör som nyfiket och lösningsorienterat tar dig an varierande och parallella arbetsuppgifter – högt som lågt, och tycker det är roligt att hantera och arbeta med digitala verktyg. Du har lätt för att skapa relation med andra och kommunicera lösningar efter behov. Vidare har du en god samarbetsförmåga och är uppmärksam på dina kollegors synpunkter, kompetens och prestationer. Du är även mycket duktig på att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt. 

Arbetsuppgifter

Rollen innebär koordinering och administration av projekt- och arbetsmöten, event, seminarier, nätverk och andra aktiviteter. Rollen innefattar även löpande administrativa uppgifter och dokumentation i bl.a. CRM- och dokumenthanteringssystem samt att bistå kollegor med planering, samordning och uppföljning av löpande arbete.

Arbetet präglas i hög utsträckning av både skriftlig och muntlig kommunikation, på svenska och engelska, i förbindelsen med flertalet intressenter och aktörer. Rollen förutsätter ett ansvarstagande och flexibelt arbetssätt.   

Utbildning

Minst högskoleförberedande gymnasieutbildning eller utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Akademisk examen är meriterande. 

Kunskap och erfarenheter

Vi söker dig som har:

  • några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • en god språkkänsla och vana av affärskorrespondens
  • lätt för att ta professionella kontakter
  • en hög IT mognad. Erfarenheter av CRM, dokumenthanteringssystem och projektstödssystem ses meriterande
  • behärska svenska i tal och skrift på en mycket hög nivå
  • behärska engelska i tal och skrift på en hög nivå

Anställning

Som anställd hos IVA får du möjlighet att ta del av och främja högaktuella inlägg i samhällsdebatten, ett brett nationellt och internationellt nätverk samt varierande arbetsuppgifter med möjlighet till utveckling.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid, med tillträde omgående. IVA tillämpar provanställning. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig koordinator skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 22 november. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut.