IVA söker ny projektledare

Till IVAs kansli söker vi nu en delprojektledare för att främst stärka vår organisation i arbetet inom IVAs Research2Business och IVAs Smart industri.
rekrytering projektledare.jpg

Är du intresserad av näringslivs- och samhällsutveckling och vill jobba med frågor inom områdena nyttiggörande av forskning, näringslivets digitalisering samt näringslivets förnyelse och innovationskraft? 

Till IVAs Research2Business och IVAs Smart industri söker vi en driven delprojektledare, med stort intresse för forskning, näringslivsutveckling och samhällsfrågor. I rollen som delprojektledare kommer du att ha möjlighet att göra skillnad och påverka samhällsutvecklingen genom att bidra till förnyelse och innovationskraft inom svenskt näringsliv.

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik. Verksamheten är organiserad inom fyra tematiska områden. Temaområdet Framtidens näringsliv arbetar med projekt och aktiviteter inom områdena entreprenörskap, forskning, digitalisering samt innovation och utveckling för det etablerade näringslivet. Enheten som ansvarar för temaområdet Framtidens näringsliv hanterar också IVAs Näringslivsråd (NR). Näringslivsrådet består idag av 230 medlemsföretag som är näringslivets röst i IVAs verksamhet. Näringslivsrådet medverkar till att styra inriktningen på frågor som IVA driver för att påverka samhällsutveckling och stärka svenskt näringslivs konkurrenskraft.

Arbetsuppgifter

I rollen som delprojektledare inom temaområdet Framtidens näringsliv kommer du främst arbeta med IVAs Research2Business och IVAs Smart industri samt vara delaktig i planering, koordinering och genomförande av aktiviteter både på IVA i Stockholm och runt om i Sverige. Aktiviteterna består av seminarier, möten, kunskapsresor, omvärldsspaningar och rapporter.

Rollen är koordinerande, drivande och innebär ansvar för kontakterna gentemot de svenska lärosäten och målgrupper inom näringslivet. Rollen innefattar även ett operativt ansvar för den tekniska struktur som utgör förutsättning för - IVAs 100-lista, R2B Summit och Sessions samt Smart industris mötesplatser och företagstävling.

Stöd för planering och genomförande av aktiviteter finns i kansligruppen för Framtidens näringsliv, där IVAs Smart industri och IVAs Research2Business ingår. Delprojektledaren förväntas att i hög grad arbeta hands-on med olika aktiviteter, varför det är viktigt med prestigelöshet och att kunna ”kavla upp ärmarna” och arbeta operativt och administrativt.

Som delprojektledare rapporterar du till Temaledaren för temaområdet Framtidens näringsliv.

Utbildning

Högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav. Utbildning inom projektledning och kommunikation är ett plus.

Kunskaper – Erfarenheter

Profilen vi söker är en person som har erfarenhet av att arbeta i projekt, är van att arbeta självständigt och proaktivt mot en given deadline med många kontaktytor. I grunden har du ett stort intresse för forsknings-, näringslivs- och samhällsfrågor. Förmodligen har du erfarenhet från näringslivet och/eller från svenska lärosäten som gett dig utvecklade nätverk, kontakter samt relevant kunskap. Har du tidigare arbetat med projekt och events i en roll som kräver koordinering är det en fördel.

  • Erfarenhet av samarbete och kommunikation i komplexa organisationer
  • Dokumenterat intresse av och goda kunskaper om forskning och näringsliv
  • God kunskap om aktörer i Sverige som stödjer näringsliv och entreprenörer samt forskares kommersialisering. Gärna eget nätverk inom området
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  • Mycket god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt
  • Erfarenhet från att upprätta kontaktlistor och löpande underhåll i CRM
  • Analysarbete och utveckla lösningar och förslag på utvecklingsmöjligheter
  • God kunskap av MS Officepaketet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, självgående och initiativrik och är duktig på att skapa relationer genom nätverkande. Du arbetar strukturerat med fokus på att leverera enligt uppställda mål och deadlines och ditt arbete präglas av noggrannhet och kvalitet. Du tycker att det är roligt att arbeta i och hantera digitala verktyg. För att lyckas i rollen bör du även vara prestigelös, lyhörd och ha en god förmåga att samarbeta operativt med kollegor.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. IVA tillämpar provanställning. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten kontaktar du rekryterande chef, Johan Carlstedt, på telefon 08-791 29 84.

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig projektledare skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 18 april. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut.

Läs mer om: Smart Industri & Research2Business