IVA söker projektledare

Är du intresserad av samhällsutveckling och vill jobba med frågor inom områdena forskning, utbildning och nyttiggörande av forskning samt näringslivets innovationskraft?
projektledare_tjänst.jpg

Till IVAs enhet Forskning och utbildning söker vi projektledare. Vi söker dig med stort intresse för forskning och utbildning och dess roll i samhället och betydelsen för näringslivets konkurrenskraft och utveckling. Som anställd på IVA får du möjlighet att göra skillnad och påverka samhällsutvecklingen genom att bidra till förnyelse och stärkt innovationskraft.

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap, hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik. Enheten Forskning och utbildning hanterar projekt och aktiviteter inom områdena högre utbildning, forskning, nyttiggörande av forskning och skola.

Projektledare

Vi söker drivna individer som vill vara med och bidra i IVAs arbete. Som projektledare verkar man vanligen inom flera olika projekt och aktiviteter beroende på färdigheter och kompetenser. Just nu behöver vi stärka organisationen för att kunna fylla behov bland annat i projekten Skola i tiden (med mål att bidra till att långsiktig stärka den svenska skolan för höjda kunskapsresultat) och Framtidens kunskapssamhälle (med mål att främja positiva attityder till kunskap och bildning framförallt hos unga). 

Arbetsuppgifter

Projektledarrollen på IVA innehåller en bredd av olika arbetsuppgifter beroende på rollinnehavarens personliga erfarenheter och kunskaper, och faller inom ramen av tre huvudkategorier:

  • Projektledning i klassisk bemärkelse: dvs ansvar att leda ett projekt eller större aktivitet – planering, målstyrning, koordinering av olika aktiviteter, resurshantering och budgetuppföljning.
  • Processledning/utredningsledning: t.ex. ledning av styr- och arbetsgrupper i IVAs policyprojekt
  • Analys/rapportskrivning: författa rapporter i policyprojekt och/eller som sakkunnig

Utbildning

Högskoleutbildning är ett krav. Utbildning/erfarenhet inom projektledning, processledning och utredningsarbete är ett mycket meriterande.

Kunskaper – Erfarenheter

Profilen vi söker är en person som har några till flera års yrkeserfarenhet från arbete med liknande ämnesområden. Du har god erfarenhet av att arbeta i och driva egna projekt, är van att arbeta självständigt och proaktivt mot en given deadline med många kontaktytor.

Mer specifikt:

  • Vana av analysarbete och av att formulera lösningar och förslag på utvecklingsmöjligheter
  • Dokumenterad erfarenhet av projektledning och målstyrning med en bred verktygslåda för att planera, leda och styra projekt med flera intressenter och styrgrupper.
  • Facilitering/processledning
  • Van vid rapportskrivning och god stilistisk förmåga.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska (muntligt och skriftligt).
  • Mycket god kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är nyfiken, självgående och initiativrik och är duktig på att skapa relationer genom nätverkande. Du arbetar strukturerat med fokus på att leverera enligt uppställda mål och deadlines och ditt arbete präglas av noggrannhet och kvalitet. Du tycker att det är roligt att arbeta i och hantera digitala verktyg. För att lyckas i rollen bör du även vara prestigelös, lyhörd och ha en god förmåga att samarbeta operativt med kollegor.

Anställning

Som anställd hos IVA får du möjlighet att ta del av och främja högaktuella inlägg i samhällsdebatten, ett brett nationellt och internationellt nätverk samt varierande arbetsuppgifter med möjlighet till utveckling.

Tjänsterna är både tillsvidare- och visstidsanställningar på heltid, med tillträde omgående. IVA tillämpar provanställning. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig projektledare skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 22 november. Tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut.