IVA sommarmingel 2017

Solen lyste med sin frånvaro när IVA traditionsenligt bjöd på sommarmingel i Grev Turegatan i Stockholm. Trots att regnet smattrade mot taket på partytältet i trädgården var det högtryck och examenstämning inomhus när dryga hundratalet ledamöter, medlemmar av Näringslivsrådet och IFG, samt personal träffades och minglade.

Hans Bergström-priset, IVA:s journalistpris delades ut för tredje gången på ett välbesökt seminarium om opinionsjournalistik. Priset gick till PM Nilsson, ledarskribent på Dagens industri. Han var både stolt och glad över priset. Och lite överraskad när han tog emot blommor, diplom och hyllades med en rejäl applåd.

-Normalt får inte ledarskribenter priser inom journalistiken, sa han. Dessutom tyckte han att det var särskilt roligt att få ett pris av en organisation som IVA.  

I ett mycket uppskattat panelsamtal diskuterade Amanda Sokolnicki, ledarskribent på DN, PJ Anders Linder, chefredaktör på Axess och Katarina Barrling, statsvetare på Uppsala universitet hur opinionsjournalistik ser ut i dag och hur det har förändrats i ett nytt medielandskap. Snabba publiceringar och lika snabba reaktioner i sociala medier har vitaliserat debatten var en slutsats. Panelen fick stöd av Peter Santesson, chef för opinionsanalys på Demoskop, som sammanfattade läget så här: ”Ledarjournalistiken lever och är på väg ut i Facebook.”

 

Se fler bilder  Se seminariet  

 

Läs en intervju med PM Nilsson i senaste numret av IVA-aktuellt här

 

Kontaktinformation

Helena Mehra
Kommunikationsansvarig Forskning & Utbildning
Telefon Tel: 08-791 29 42