IVA uppmuntrar unga att söka till vetenskapsprogrammet Junior Academy

Det här vill du inte missa! Junior Academy är ett internationellt program för dig som brinner för teknik och naturvetenskap. Det är inspirerande, utmanande och framför allt kul. Sökportalen stänger senast den 31 juli!
ja_ung_innovation_kristider.jpg

Junior Academy är ett samarbete mellan Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien och the New York Academy of Sciences (NYAS). Ett samarbete som nu är inne på tredje året och som hittills antagit upp emot 100 ungdomar från Sverige.

Vetenskapsprogrammet uppmuntrar ungas nyfikenhet på naturvetenskap och teknik, och erbjuder unga från 13 till 17 år att på sin fritid prova på att arbeta med innovativa lösningar på verkliga samhällsutmaningar. Det tillsammans med andra ungdomar över hela världen! Utmaningarna, som är kopplade till FNs 17 mål för en hållbar framtid, tas fram av framstående forskare och företag.

Ungdomarna får klura på lösningar till allt från hur mode- eller livsmedelsindustrin ska bli hållbar, hur världens befolkning snabbt ska få tillgång till covid-19 vaccinationer till hur de mest utsatta i världens fattigaste hörn ska få tillgång till rent vatten

Inriktningen är STEM-relaterade områden (STEM = science, technology, engineering, mathemathics). STEM betyder vetenskap, teknik, ingenjörskonst och matematik. Intresse för dessa ämnen är ofta det som associeras med ingenjörsyrket, där problemlösning är mycket viktigt.

Registrering sker på engelska, via Junior Academys internationella portal och hanteras av the New York Academy of Sciences (NYAS). 

Till Junior Academy på IVA.se

IVAs medverkan är möjlig tack vare huvudsponsorn Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond.