IVAs vd Björn O. Nilsson lämnar 2017

Björn O. Nilsson slutar som vd för IVA nästa år, siktet är inställt på att ha en ny vd på plats efter sommaren 2017.
bjorn-o-nilsson-4-1200px.jpg

- Att vara vd för IVA har utan tvekan varit det roligaste jag någonsin gjort. Men jag vill också ta chansen att prova nya saker och utöka mina andra engagemang. Jag är stolt över min insats på IVA men tycker samtidigt att det är dags för en förnyelse. Jag kommer att fortsätta att engagera mig i IVAs arbete som ledamot.

Björn O. Nilsson började som vd för IVA sommaren 2008. När hans första period gick ut, valdes han av akademisamankomsten för ytterligare en period på sex år, med möjlighet att lämna efter halva perioden. Nu har Björn O. Nilsson, som är 60 år, meddelat att han önskar lämna IVA efter totalt nio år.

Den verkställande direktören för IVA väljs av ledamöterna för en period på sex år. Valet görs av vd görs vid en så kallad akademisammankomst, där alla ledamöter av IVA är röstberättigade. Processen för rekryteringen av en efterträdare till vd-posten på IVA sköts av IVAs presidium tillsammans med rekryteringsfirman Novare.

Björn O. Nilsson sitter i dag i styrelsen för ÅF AB, är ordförande i BioInvent International AB och även ordförande för Svenska Friidrottsförbundet.