Jobbsprånget växer med två nya samarbetsparter

IVA har nyligen fått finansiering från Wallenbergstiftelserna för att driva integrations- och praktikprojektet Jobbsprånget. Nu ansluter sig även fackförbunden Jusek och Naturvetarna som samarbetsparter till IVA för satsningen. Jobbsprånget kommer därmed också att börja vända sig aktivt till arbetsgivare och sökande inom naturvetenskap och ekonomi med närliggande branscher.
Saad_Mushtaq_och_Goran_Olsson_-_foto_Daniel_Roos.jpg

– Vi är mycket glada att välkomna Jusek och Naturvetarna som samarbetsparter till Jobbsprånget, säger Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig för Jobbsprånget. Det ger ytterligare bevis för att projektet ligger helt rätt i tiden för att underlätta nyanländas insteg på arbetsmarknaden.

Jobbsprånget är ett praktikprogram på fyra månader för nyanlända akademiker med teknisk, naturvetenskaplig och ekonomisk utbildning. Det initierades 2015 som en pilotaktivitet av Sveriges Ingenjörer, Pacta samt IVA, som även projektleder satsningen. Jobbsprånget har ett nära samarbete med såväl Migrationsverket som Arbetsförmedlingen och erbjuder praktik till personer inskrivna hos båda dessa. Såväl offentliga som privata arbetsgivare deltar.