Jönköpingselever pratar entreprenörskap med Prins Daniel

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker Bäckadalsgymnasiet och Högskolan Jönköping idag, tisdagen den 17 mars. Här väntar scensamtal och rundabordsdiskussion med Prins Daniel och entreprenörerna Mia Brunell Livfors, styrelseproffs, Lina Gebäck, Linas matkasse och Victoria Carlsson, Yollibox.
pd_tumba_1200pxl.jpg

Prinsen och entreprenörerna kommer att besöka eleverna på Bäckadalsgymnasiet under förmiddagen. Programmet startar med en aulaföreläsning och därefter kommer några elever att få tid att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och entreprenörerna. På Bäckadalsgymnasiet medverkar också Sara Olofsson från Ung Företagsamhet och t f gymnasiechef Tommy Johansson.

Projektdelegationen fortsätter sedan till högskolan i Jönköping och ytterligare ett samtal inför publik, samt rundabordsdiskussion med studenter. Rektor Anita Hansbo medverkar, liksom de lokala entreprenörerna Ulrik Lindström, Bubs godis AB och Tommy Fritz, TOSITO. Under besöket i Jönköping deltar också Per Gerleman, SEB Jönköping.

Prins Daniel drivs av en oerhört stor övertygelse om att viljan och modet att våga starta eget och satsa på sina idéer kan förändra Sverige. Det lyser genom hela projektet. Och alla de inspiratörer som deltar i projektet drivs av samma vision. Detta engagemang syns tydligt vid våra skolbesök, då både Prinsen och entreprenörerna generöst bidrar med sina erfarenheter och sin kunskap, säger Johan Weigelt, projektledare.

 

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare som medverkar som inspiratörer. Entreprenörerna, liksom Prins Daniel, deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att inspirera unga människor till entreprenörskap.