Kanalkommunikatör med webbansvar sökes till IVAs Kommunikationsavdelning

Är du en nyfiken och självgående kommunikatör som drivs av att göra skillnad för samhälle och näringsliv med en passion för teknik och utveckling? Tycker du om att arbeta både strategiskt och operativt med ansvar för kommunikation inom projekt och med särskilt ansvar för interna och externa webbplatser? Sök då tjänsten som Kanalkommunikatör redan idag!
kommunikator_1-webb.jpg

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik. IVAS verksamhet utgår från fyra tematiska områden; ”Klimat-Resurser-Energi”, ”Människa-Teknik-Samhälle”, ”Framtidens näringsliv” och ”Kunskap i världsklass”.

Arbetsuppgifter

Som Kanalkommunikatör kommer du ha operativt och strategiskt ansvar för planering, utveckling och genomförande av kommunikationsaktiviteter inom ramen för kanalansvar med inriktning webb. Du kommer säkerställa att varumärkesarbete och kommunikationsarbete sker i enlighet med IVAs kommunikationsplan. IVA kommer att lansera en ny webb under andra halvan av 2022, vilket kommer att vara ditt ansvar, tillsammans med webbyrån.

I din roll förväntas du bland annat att:

 • Upprätthålla och utveckla IVAs kommunikationsarbete med huvudsakligt ansvar inom ramen för kanalansvar: webben.
 • I samråd med kommunikationschef ansvara för genomförande av kommunikationsaktiviteter för att profilera och lyfta IVAs budskap på webben, med stöd av IVAs enhetschefer och ledning.
 • Vidareutveckla styrdokument, handlingsplaner och riktlinjer kopplat till intern och extern webbplats.
 • Ansvara för och vidareutveckla arbetet med struktur, mallar, webbstatistik och sökmotoroptimering.
 • Samla in och tolka behov och krav från verksamheten, både från redaktörer och från användare.
 • Prioritera löpande förvaltning, rättningar och utveckling samt ansvara för test och verifiering av nya funktioner.
 • Upphandla vid behov kommunikationskonsulter i samråd med kommunikationschef.
 • Samordna omvärldsbevakning inom ramen för kanalansvaret webb.
 • Bidra till att formulera kommunikationsmål och budskap anpassade till kanal.
 • Bidra till att utveckla digitala verktyg och tjänster inom kommunikationsavdelningen.
 • Utföra andra arbetsuppgifter som är viktiga för IVAs verksamhet och kan anses vara relevanta för befattningen och för vilka behov kan uppstå från tid till annan.

Erfarenhet

Du har högskoleutbildning inom kommunikation, samt bakgrund som kommunikatör, webbredaktör, content manager, copywriter eller journalist.

Personliga egenskaper

Tjänsten passar dig som är genuint intresserad av teknik och IVAs frågor och har ett nyfiket förhållningssätt till kunskap. Vi söker dig som är bra på att förklara komplexa frågor samt tycker om att skapa relationer genom nätverkande. Du arbetar strukturerat med fokus på att leverera enligt uppställda mål och deadlines och ditt arbete präglas av noggrannhet och kvalitet. För att lyckas i rollen bör du även vara prestigelös, lyhörd och ha en god förmåga att samarbeta operativt med kollegor.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten kontaktar du rekryterande chef, Ann Brunnberg, på telefon 072-077 38 08 eller e-post: ann.brunnberg@iva.se

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig Kanalkommunikatör med webbansvar skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 5 november.

Kontaktinformation

Ann Brunnberg
Kommunikationschef
Telefon 072-077 38 08