Kommunikationsstrateg sökes till IVAs Kommunikationsavdelning

Är du en nyfiken, driven och leveransfokuserad kommunikatör med en passion för teknik och utveckling? Tycker du om att arbeta både strategiskt och operativt med ansvar för kommunikation inom projekt, kampanjer och aktiviteter? Är du en som får saker gjort på ett inspirerande sätt och har koll på det senaste inom kommunikationsfältet? Sök då tjänsten som Kommunikationsstrateg redan idag!
kommunikator_2_webb.jpg

Organisation

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som utbildning, forskning, innovation, entreprenörskap hållbarhet, energi, integration och ungas intresse för teknik. IVA är en gränsöverskridande mötesplats för beslutsfattare och experter från akademi, näringsliv och politik. IVAS verksamhet utgår från fyra tematiska områden; ”Klimat-Resurser-Energi”, ”Människa-Teknik-Samhälle”, ”Framtidens näringsliv” och ”Kunskap i världsklass”.

Arbetsuppgifter

Som Kommunikationsstrateg kommer du ha strategiskt och operativt ansvar för kommunikationen i olika projekt, kampanjer och aktiviteter. Du kommer inte att ha explicit kanalansvar men samarbeta nära webbredaktör, SOME-redaktör och pressekreterare samt kommunikationsansvariga för IVAs tematiska områden. Tillsammans med kommunikationschefen ansvarar du för IVAs övergripande påverkansarbete. Du förväntas i din roll bland annat att:

  • Bidra till att utveckla digitala verktyg i samarbete med IVAs kanalkommunikatörer.
  • Driva IVAs kommunikation framåt genom att ha koll på trender, samhällsdebatten, och därigenom initiera kommunikationsaktiviteter.
  • Skriva tal med tungt teknikinnehåll på engelska och svenska
  • Planera och genomföra PR- och marknadsföringsaktiviteter.
  • Samordna kommunikationsaktiviteter med IVAs övriga verksamhet.
  • Bidra till att formulera budskap med utgångspunkt i IVAs verksamhet.

Erfarenhet

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete med dokumenterad god erfarenhet av att ta fram målgruppsanpassade budskap och texter, gärna även rörligt material. Du har högskoleutbildning inom kommunikation och/eller som ingenjör, samt bakgrund som kommunikatör, webbredaktör, content manager, copywriter eller journalist. Du har mycket god förståelse för vad som är viktiga budskap/nyheter och förmågan att omsätta forskningsresultat till målgruppsanpassad kommunikation med stor genomslagskraft. Du har erfarenhet av arbete med digitala kanaler och skriver och talar obehindrat på engelska och svenska.

Personliga egenskaper

Tjänsten passar dig som är genuint intresserad av teknik och IVAs frågor och har ett nyfiket förhållningssätt till kunskap. Vi söker dig som är analytisk och bra på att förklara komplexa frågor samt tycker om att skapa relationer genom nätverkande. Du arbetar strukturerat med fokus på att leverera enligt uppställda mål och deadlines och ditt arbete präglas av noggrannhet och kvalitet. Du har mycket god kännedom om, och intresse av, kommunikationsområdet samt följer utvecklingen med intresse. För att lyckas i rollen bör du även vara prestigelös, lyhörd och ha en god förmåga att samarbeta operativt med kollegor.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde omgående. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten kontaktar du rekryterande chef, Ann Brunnberg, på telefon 072-077 38 08 eller e-post: ann.brunnberg@iva.se

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig Kommunikationsstrateg skickas via mail till: rekrytering@iva.se

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 5 november.

Kontaktinformation

Ann Brunnberg
Kommunikationschef
Telefon 072-077 38 08