Gå till huvudinnehållet Gå till huvudmenyn

IVA söker koordinator

Är du intresserad av samhällsutveckling och vill jobba med frågor inom områdena teknik, entreprenörskap och nyttiggörande av forskning samt näringslivets innovationskraft?

Foto: Christina wocintechchat.com, Unsplash

IVA söker nu en strukturerade individ som tycker om att arbeta nationellt såväl som internationellt med administration, planering och eventkoordinering. Som anställd på IVA får du möjlighet att göra skillnad och påverka samhällsutvecklingen genom att bidra till förnyelse och stärkt innovationskraft.

Nu behöver vi stärka organisationen för att fylla behov i enheten Externa relationer där arbetet med att utveckla IVAs nätverk, partnerskap och multilaterala akademisamarbeten sker. Enheten arbetar mycket med näringslivsfrågor och entreprenörskap.

Koordinator

Vi söker dig som är självgående, professionell, lyhörd och trivs i rollen som ”spindel i nätet”. Du är en noggrann administratör som nyfiket och lösningsorienterat tar dig an varierande och parallella arbetsuppgifter – högt som lågt, och tycker det är roligt att hantera och arbeta med digitala verktyg. Du har lätt för att skapa relation med andra och kommunicera lösningar efter behov. Du har en god samarbetsförmåga och är mycket duktig på att planera och organisera ditt arbete på ett strukturerat och effektivt sätt.

Arbetsuppgifter

Rollen innebär koordinering och administration av projekt- och arbetsmöten, event, seminarier, nätverk och andra aktiviteter. Rollen innefattar även löpande administrativa uppgifter och dokumentation i bl.a. CRM- och dokumenthanteringssystem samt att bistå kollegor med planering, samordning och uppföljning av löpande arbete.

Arbetet präglas i hög utsträckning av både skriftlig och muntlig kommunikation, på svenska och engelska, i förbindelsen med flertalet intressenter och aktörer. Rollen förutsätter ett ansvarstagande och flexibelt arbetssätt.

Utbildning

Minst högskoleförberedande gymnasieutbildning eller utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Akademisk examen är meriterande.

Kunskap och erfarenheter

Vi söker dig som har

  • några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • en god språkkänsla och vana av affärskorrespondens
  • lätt för att ta professionella kontakter
  • en hög IT mognad. Erfarenheter av CRM, dokumenthanteringssystem och projektstödssystem ses meriterande
  • behärska svenska i tal och skrift på en mycket hög nivå
  • behärska engelska i tal och skrift på en hög nivå.

Anställning

Som anställd hos IVA får du möjlighet att ta del av och främja högaktuella inlägg i samhällsdebatten, ett brett nationellt och internationellt nätverk samt varierande arbetsuppgifter med möjlighet till utveckling. 

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid, med tillträde omgående. IVA tillämpar provanställning. Vi sitter i egna lokaler belägna på Grev Turegatan i Stockholm.

Facklig kontakt

Karin Berg, Unionen 072-543 03 05 karin.berg@iva.se

Ansökan

Ansökan med CV och ett personligt brev som kort beskriver varför du är intresserad av tjänsten och vilka av dina egenskaper och erfarenheter som gör dig till en duktig koordinator skickas via mail till: rekrytering@iva.se
Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Dock senast 30 juni. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut.

Karriär på IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående arena för att påverka samhällsutvecklingen inom områden som digitalisering, entreprenörskap, forskning och innovation, resurser och energi, samhällsbyggnad, kompetensförsörjning och ungas intresse för teknik. 

Allt om IVA som arbetsgivare
Händer som håller en mobiltelefon och klickar på dator

Åsa Helmbold

Åsa Helmbold

HR

Verksamhetsstöd

Telefon: 08 -791 29 30