Ledig tjänst - koordinator till IVAs Näringslivsråd

Är du nyutexaminerad och vill utveckla din kompetens och fördjupa din kunskap samtidigt som du knyter värdefulla kontakter? Vill du arbeta i en koordinerande roll där du får fördjupad insikt i frågor som hållbarhet och entreprenörskap inom näringslivet? Sök då tjänsten som Näringslivskoordinator redan idag!
AS-20150601.jpg

Academic Work söker en Näringslivskoordinator till Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Du blir en del av kommunikationsavdelningen som består av sju medarbetare och du kommer rapportera till chefen för kommunikation och näringsliv. I rollen kommer du även ha en nära och samordnande kontakt med Näringlivsrådets styrelse som består av företagsledare från olika delar av svenskt näringsliv.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram till december 2019.

Arbetsuppgifter

Som Näringslivskoordinator kommer du ha en samordnande roll kring försäljningsaktiviteter, uppgifter i CRM-system och nätverksaktiviteter. Du förväntas i din roll ha bra koll och hålla dig uppdaterad kring händelser inom svenskt näringsliv. På sikt kommer du även ha en viktig roll i att vara med och utveckla Näringslivsrådets verksamhet.

Du kommer till exempel att:

 • Utveckla och hantera värvning av nya medlemsföretag.
 • Ta fram årlig marknadsplan, hantera marknadsmaterial på webb och i tryckt format.
 • Utveckla och hantera nätverksaktiviteter, evenemang och seminarier.
 • Administrativa arbetsuppgifter såsom större utskick, uppdatering i databas, samordna allt praktiskt inför event och konferenser och övriga uppgifter som kan tillkomma.

Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för IVAs frågor och har ett nyfiket förhållningsätt till kunskap. Du lockas av att arbeta nära frågor som hållbarhet, entreprenörskap och svenskt näringsliv i stort.

Vi söker dig som

 • Är nyutexaminerad från universitet eller högskola inom relevant område för tjänsten, förslagsvis inom ekonomi, marknadsföring eller som civilingenjör.
 • Har upp till 3 års arbetslivserfarenhet, alternativt att du har varit aktiv i studentförening eller liknande.
 • Talar och skriver flytande svenska och har goda kunskaper i engelska då du kommer använda dig av dessa.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av digital omvärldsbevakning.

Som person är du relationsskapande då rollen ställer krav på din förmåga att lyssna in, förmåga att samarbeta med olika typer av människor och att du har skinn på näsan. Vidare ser vi att du har ett strukturerat arbetssätt där du självständigt prioriterar mellan arbetsuppgifter, driver arbetet framåt och har ett kvalitetsfokus. Vi ser även att du tar ansvar och följer upp, håller vad du lovar och slutför vad du påbörjat.

Övrig information

 • Start: så snart som möjligt, dock senast juni 2018
 • Omfattning: konsultuppdrag fram till december 2019. Du får en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning genom Academic Work.
 • Placering: Grev Turegatan, centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Ansökan är stängd. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om Academic Work

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

 • Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA är en oberoende arena för kunskapsutbyte. Genom att initiera och stimulera kontakter mellan olika kompetensområden och över nationsgränser fungerar akademien som en gränsöverskridande brobyggare mellan näringsliv, forskning, förvaltning och olika intressegrupper. I mötet mellan människor – genom föreläsningar, konferenser, forskarutbyten och olika projekt – genereras nya idéer och ny kunskap växer fram. IVAs nätverk består av framstående tekniker och ekonomer från näringsliv, högskolor och förvaltning. Med nära 1 000 svenska och utländska invalda ledamöter och ett 250-tal ledamöter i IVAs Näringslivsråd utgör akademien en kvalificerad kompetensbank.