Lundqvist trävaru vinnare i Smart industris företagtävling

Lundqvist trävaru fick ta emot priset i IVAs projekt Smart industri företagstävling. Juryn menade att de med sin affärsmodell utmanat en av våra mest traditionella branscher – bygg.

Den 1 februari var det prisutdelning på IVA i Stockholm. Lundqvist trävaru – som erbjuder hela byggnader direkt på nätet – belönades. Vinsten är förutom äran en kunskapsresa till Tyskland senare i vår. Samuel Holmström och Jens Lundqvist tog emot priset. 

Två hedersomnämnanden delades också ut. Det ena gick till Fanhultstvätten i Älmhult. I sin motivering tryckte juryn på att digitaliseringen hjälper kunderna att effektivisera sin hantering av yrkeskläder med en affärsmodell som präglas av stor transparens. Patrik Svensson tog emot blommor och biljett till Tyskland tillsammans med Majvor Svensson som satte igång digitaliseringen på företaget när hon köpte en PC 1983.

Det andra hedersomnämnandet gick till Atacac för sitt sätt förändra sättet vi köper kläder på. De skapar digitala kopior av sina kunder på nätet och där sker utprovningen också. Rickard Lindqvist – en av två grundare tog emot diplom, blommor och biljett för två till Tyskland.

John Elliot och Veronica Kullengård från luftreningsföretaget 3 Nine tillsammans med Örjan Vorrei och Aron Olberg från Södra Skog som tagit fram en app som underlättar skogsägarnas vardag fick båda ta emot blommor som finalister.

Priserna delades ut av statssekreteraren Eva Lindström, Näringsdepartementet, IVAs vd Tuula Teeri tillsammans med Göran Persson, Siemens och Torbjörn Holmström, Volvo Group

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktinformation

Monica Sannerblom
Projektkoordinator
Telefon 08-791 29 43