IVA i Almedalen: Studentråd kräver makthavare på löfte för klimatet & klotet

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) studentråd vill få besökarna inklusive makthavarna på plats under Almedalen, att tänka till och ge sina löften för klimatet & klotet.
IVA_Illustration_Almedalen-01.jpg

- De flesta som kommer till Almedalen kan utifrån sin roll påverka framtiden på något sätt, smått som stort, och göra skillnad för en hållbar utveckling. Alla medverkande och deras löften kommer att fotas och dokumenteras, säger Felicia Olsson, vice ordförande i IVAs studenråd.

Den som vill medverka i IVAs kampanj ”Mitt löfte för klimatet & klotet” ( #löfteklimatklot) infinner sig enklast den 1 juli på Hästgatan 12, eller den 2 juli på Teaterskeppet, i samband med IVAs seminarier i Almedalen.

- Framtiden är inte något som kommer, det är något vi skapar. Världen står inför gigantiska samhällsutmaningar. Det här är en chans för beslutsfattarna att berätta vad de kommer att göra för en hållbar utveckling och vårt lands konkurrenskraft. Det handlar om att ge sitt löfte för klimatet!, säger Tuula Teeri, vd IVA.

IVA bjuder också på många spännande seminarier i Almedalen i år. Här lyfts utmaningar och lösningar inom olika områden för en hållbar utveckling och vårt lands konkurrenskraft. Med ambitionen att vara mötesplatsen för Sveriges framtid. Läs om alla IVAs seminarier här!

Kontaktinformation

Helena Mehra
Kommunikationsansvarig Forskning & Utbildning
Telefon Tel: 08-791 29 42