Musik av plast på IVAs vetenskapskonferens

Den 25 till 27 juni fylls Norra Latin i Stockholm med komponerad musik av plast och vatten tillsammans med talare som Linda Liukas, Erik Brynjolfsson, Carl-Henric Svanberg och Ibrahim Baylan. Det är Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) som håller konferens om teknikens roll de kommande hundra åren.
201905-IVA-CAETS-Kollage-1200px-6.jpg

Linda Liukas, författare och illustratör till barnboken Hello Ruby, en bildbok om den nyckfulla världen av datorer. 

Till IVAs konferens Engineering a better world har kompositören William Benckert koordinerat ett varierat musikprogram tillsammans med instrumentalister, kompositörer, bilddesigners och videoskapare med målet att musikaliskt tolka de ämnen som lyfts. Bland annat kommer balladen 'What a Wonderful World' att spelas med endast plastljud och handlar om att hitta lösningar för plastföroreningen i hav och på land. Stycket skapades genom att riva isär påsar, blåsa i flaskor och vicka på plastförpackningar.

Under hela tre dagar är vetenskapens, teknikens och ingenjörskonstens roll för att möta de globala samhällsutmaningarna i fokus.

- Det kommer att blir maffigt! Med charm och intelligens vill vi ta ett nytt grepp för att belysa några av de mest akuta utmaningarna i samhället. Och inte minst möjliga lösningar på dessa, säger Tuula Teeri vd IVA.

Hela 25 spännande internationella tänkare och experter inom viktiga framtidsområden kommer att tala på plats. Se hela programmet här! 

 

Kontaktinformation

Helena Mehra
Kommunikationsansvarig Forskning & Utbildning
Telefon Tel: 08-791 29 42