Nominera forskare till IVAs 100-lista!

Nu har vi öppnat för nominering av forskning med potential i näringslivet till IVAs 100-lista. Vi behöver din hjälp med att nominera forskare och team som skulle kunna dra nytta av att samarbeta med näringslivet!
201810-IVA-R2B-Summit-1200px-B-1.jpg

Bakom initiativet står IVA-projektet Research2Business, R2B, med syfte att stärka Sverige i att vara ledande på att omvandla akademisk forskning till innovation och konkurrenskraft i näringslivet.

Utvalda forskare och team tar sedan plats på scen och möter representanter från näringsliv och samhälle på den stora nationella mötesplatsen R2B Summit den 20 mars på IVA i Stockholm - passande nog också under IVAs 100-års jubileum!

Vem kan nominera?
Alla! Det som krävs är att den som nominerar anger kontaktuppgifter till den som äger och representerar forskningen. Forskare kan givetvis nominera sig själva. Mellan den 8 november och 6 december 2018 håller IVA öppet för nomineringar. 

- Att kunskap från vetenskapen förs vidare till näringslivet är viktigt för Sveriges framtid. Det här är starten på en unik mötesplats för kunskapsöverföring mellan akademins forskarteam och företagens R&D, säger Tuula Teeri, vd IVA.

IVAs vd Tuula Teeri har själv lång erfarenhet av forskning och samverkan mellan akademi och näringsliv. Som första rektorn på internationellt högt rankade Aalto-universitet bidrog hon till att lägga en ny grund för innovation i Finland med sammanslagningen av Helsingfors handelshögskola, Tekniska högskolan och Konstindustriella högskolan. Teeri har även varit prorektor på KTH och är professor i träbioteknik och molekylär bioteknik samt arbetat som forskare och professor på det finländska forskningsinstitutet Technical Research Centre of Finland (VTT)

Om R2B

Research2Business (R2B) är en långsiktig satsning som Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA) driver för att främja samverkan mellan forskare och näringslivet som kan stärka Sveriges konkurrenskraft i ett internationellt och hållbart perspektiv. R2B drivs i samarbete med organisationer, företag, högskolor och universitet och deras innovationskontor. Vinnova finansierar projektet under de tre första årens pilotverksamhet.

Kontaktinformation

Helena Mehra
Kommunikationsansvarig Forskning & Utbildning
Telefon Tel: 08-791 29 42