Nominera Sveriges smartaste företag

Känner du till små eller medelstora företag som tagit vara på digitaliseringens möjligheter på ett hållbart innovativt sätt med tydliga resultat? Välkommen att nominera ditt eller något annat företag till företagstävlingen Smart industri. Utöver äran och uppmärksamheten får pristagarna en studie- och inspirationsresa. Sista dag att nominera är den 5 maj 2023.

Företagstävlingen Smart industri uppmärksammar och belönar företag som tar vara på digitaliseringens möjligheter på ett smart och innovativt sätt med tydliga resultat.

Med tävlingen vill vi lyfta fram goda exempel och stimulera små och medelstora företags digitala transformation som leder till resurseffektivitet eller​ minskad klimatpåverkan. Företagstävlingen Smart industri uppmärksammar och belönar företag som tar vara på digitaliseringens möjligheter på ett smart och innovativt sätt med tydliga resultat.

Så här fungerar företagstävlingen

Nominera ditt eget eller någon annans företag till tävlingen. Alla nominerade företag tillfrågas att acceptera sin nominering och delta i tävlingen genom att besvara ett antal frågor via ett formulär.

Alla nomineringar granskas av en urvalskommitté. Företagstävlingens jury utser baserat på urvalet ett antal finalister som intervjuas innan pristagare och mottagare av eventuella hedersomnämnanden utses. Pristagarna vinner en skräddarsydd studie- och inspirationsresa.

Läs mer och nominera till Smart Industri

Vinnare genom tiderna

2021: Bror Tonsjö

2020: Climeon

2019: Mobilaris

2018: Garantell

2017: Lundqvist trä

2016: Emballator Platstics & Innovations

Röster om priset

Priset har inte bara gett Bror Tonsjö en utmärkelse, det har också skapat många nya kontakter och nätverk. Vi har fått en möjlighet att presentera vår verksamhet och våra digitaliserings- och hållbarhetsinitiativ för en bredare kundbas samt företag som drivs av samma inriktning.
Clas Tengström, vd för Bror Tonsjö, 2021 års vinnare

För Climeon har Smart industriutmärkelsen varit betydelsefull eftersom vi har synts i flera sammanhang kopplat till Smart industri och digitalisering. Det har också breddat vår förståelse av och insikt i digitaliseringen tack vare kontakter och seminarier med andra företag som har arbetat med detta. De olika företagens historia och erfarenheter från olika branscher har gett oss bättre förståelse av både utmaningar och möjligheter i utvecklingen mot smart industri.
Jonas Måhlén, Executive Vice President Research & Development på Climeon, 2020 års vinnare

Priset innebar att Moving Floor fick en ännu djupare kunskap och förståelse inom digitalisering men också nya möjligheter till nätverk som resulterat i nya samarbeten, bland annat genom deltagande i Prins Daniels Fellowships mentorprogram.
Katja Lindvall, vice vd för Moving Floor, 2019 års hedersomnämnande

Kontaktinformation

Monica Sannerblom
Projektkoordinator
Telefon 08-791 29 43

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyhetsbrevet Aktuellt från IVA skickas varannan tisdag (udda veckor) och ger dig senaste nytt om vad som händer på IVA - och inbjudningar till alla våra evenemang.

Integritetspolicy