Möt finalisterna i tävlingen Smart industri

Emballator Plastics & Innovations i Ljungby segrade i IVAs nya tävling Smart industri. Hör kommentarerna från vd Christian Silvasti och nägra av de andra företagen som gick till final..

 

MÖT ANDRA FINALISTFÖRETAG


BESLAG OCH METALL

Beslag och metall är ett småländskt familjeföretag baserat i Gnosjö som levererar plåtprodukter till främst fordons- och möbelindustrin. De arbetar i en stenhård internationell konkurrens. Peter Thomsen är produtktionstekniker och djupt involverad i företagets omvärdlsbevakning, inte minst när det gäller digitalisering.

GARO AB

GARO utvecklar och tillverkar innovativa produkter och system för elinstallationsmarknaden. Mer och mer intelligens byggs in i produkterna för styrning och övervakning via apparna. Stefan Jonsson är vd för GARO vars bas finns i Gnosjö

VÄDERSTAD

Väderstad är en anrik tillverkare av jordbruksmaskiner. Med sin bas just i Väderstad på Östgötasölätten levererar de sina produkter på en intenationell marknad. Nu har de börjat på en mycket spännande digitaliseringsresa och ses som en förebild på marknaden. Hör vad styrelseordföranden Christer Stark, en del av ägarkretsen till familjeföretage, att säga om juyns hedersomnämnande.

ROLLING OPTICS

Företag inom läkemedel, säkerhet och lyxvaror. Alla lockas de av Rolling Optics glasklara etiketter med djup och hologramkänsla. Efter fem års utveckling produceras nu etiketten, där nanoteknik används för att lura våra hjärnor att se 3d. Vd Axel Lundvall är entreprenören bakom företaget som redan idag verkar på ett antal internationella marknader.

 

Kontaktinformation

Jan Westberg
Kommunikationsansvarig
Telefon 08-791 30 49