Ny chans att söka till Junior Academy

Nu har svenska ungdomar en extrachans att söka till Junior Academy. Den som anmäler sig före den 1 december får chansen att lösa stora samhällsutmaningar i team från många länder under våren. De vinnande lagen får åka till New York nästa sommar.

Den sista november är sista chansen att anmäla sig till Junior Academy i år

Normalt söker man till Junior Academy på våren. Det gjorde många svenska ungdomar och hela 51 kom med i programmet. Just nu jobbar de för fullt i team med medlemmar från många länder.

-  Jag har fått flera rapporter arbetet i teamen från både ungdomarna själva och deras föräldrar. De beskriver en positiv och inkluderande atmosfär. Tjejer och killar i olika åldrar och från olika länder blandas i lagen som löser utmaningarna. säger Maja Neiman, projektledare på IVA för Junior Academy.

- En pappa skrev att han var glad över att hans dotter och hennes lagkompisar verkligen hade roligt när dom arbetade tillsammans på nätet för att lösa hur människan kan kolonisera rymden.

I Junior Academy tar man sig an verkliga problem. Mentorer är ett stöd när lagen ska lösa problemen.

- Det här är ett internationellt program. Men vi försöker också skapa gemenskap mellan deltagarna från Sverige. Därför kommer vi att bjuda in alla de som kvalificerat sig i år – också de som kommer in i antagningen i december – till i Stockholm i maj med en massa spännande inslag.

Junior Academy är ett samarbete mellan The New York Academy of Sciences och IVA. I år inleddes en speciell satsning på Sverige som gav resultatet att andelen svenska ungdomar blev så högt.