Nya entreprenörstalanger till Prins Daniels mentorprogram

Femton unga entreprenörer har antagits till mentorprogrammet inom IVAs projekt Prins Daniels Fellowship. I det tvååriga programmet har de möjlighet att utveckla sina företag tillsammans med en mentor handplockad från det svenska näringslivet.
201802-IVA-PrinsDanielsFellowship-AdepterMentorer-1200px.jpg

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens, IVAs, projekt Prins Daniels Fellowship, har startat en tredje omgång av mentorprogrammet för unga entreprenörer. Femton unga entreprenörer i elva företag har antagits. Företagen har stor bredd, från Pharem Biotech, som utvecklar en produkt som bryter ner läkemedelsrester innan de släpps ut i naturen, till Sniph – en parfymtjänst på prenumeration.

Vid sidan av mentorskapet arrangeras företagsbesök, föreläsningar och andra aktiviteter som kan stimulera entreprenörerna till nästa steg i företagsutvecklingen.

– Värdet ligger framförallt i idéerna som föds i samtal mellan adept och mentor. Flera av företagen utvecklar produkter och tjänster som bygger på teknik i framkant. Det ska bli spännande att följa dem de kommande två åren, säger Jenny Nordlöw, projektledare för Prins Daniels Fellowship.

Ett av bolagen som valts ut till mentorprogrammet är Mekina, grundat av 29-åriga Catrine Sageryd. Företaget reparerar elverktyg i byggbranschen.

– När jag antogs till Prins Daniels Fellowhips mentorprogram blev jag otroligt glad och hedrad. Jag har aldrig tidigare haft en mentor att vända mig till, så att få Johan Skoglund, vd för byggbolaget JM, som bollplank är oerhört värdefullt. Framförallt ser jag fram emot att diskutera hur mitt bolag ska kunna växa på den skandinaviska marknaden.

De elva företagen har valts ut av Prins Daniels Fellowships styrgrupp i samarbete med projektets finansiärer SEB, Nordea, Handelsbanken och Swedbank.

{Facts box}

Kontaktinformation

Jenny Nordlöw
Projektledare
Telefon 070 - 252 96 76