Östersundselever visar stor entreprenörsanda

Prins Daniels Fellowship möttes av sol och stor entreprenörsanda när projektet reste norrut. Den 21 maj var målet Östersund och under dagen besöktes Jämtlands gymnasium Wargentin och Mittuniversitetet i Östersund.
IMG_2659-1200px.jpg

Med på resan var Prins Daniel och entreprenörerna Sofie Stenmark från Yollibox, Filip Tysander från Daniel Wellington och Gustav Paringer från Aptum. Väl på plats i Östersund anslöt även de lokala enterprenörerna Per Mårs, Marsblades sales samt Magnus Sellberg från Rent a plag. På såväl wargentins gymnasium som på mitthögskolan hölls aulaföreläsningar för att inspirera till entreprenörskap och rundabordssamtal med syftet att ge särskilt intresserade elever möjlighet att ställa frågor om livet som entreprenör.

Vi har rest runt i Sverige under snart tre år och hunnit besöka 15 gymnasieskolor och lika många högskolor och universitet. Det är alltid inspirerande att resa med Prinsen och inspiratörerna, och vi tror att våra besök gör skillnad. Utvärderingar visar att många av ungdomarna som lyssnar känner en större tro på sig själva som framtida entreprenörer, säger Johan Weigelt, projektledare.

Entreprenörsandan i Östersund visade sig vara stor. Närmare 90% av eleverna på gymnasiet svarade i slutet av dagen att de kan se sig själva som entreprenörer i framtiden. En siffra högre än vid något tidigare skolbesök. Och studenterna på Mittuniversitetet var inte långt efter.

Prins Daniels Fellowship kommer under 2015 att besöka nio orter i Sverige. På varje resa deltar Prins Daniel tillsammans med entreprenörer från projektets inspiratörsgrupp. Syftet är att träffa gymnasieelever och studenter för att inspirera till en framtid som entreprenör.