Prins Daniel med inspiratörer gästar Stockholmsskolor

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besökte idag stockholmsskolor för att prata entreprenörskap. Förmiddagens besök gick till Mälargymnasiet i Järfälla och under eftermiddagen gästades Handelshögskolan i Stockholm. Med sig hade Prinsen superentreprenörerna och inspiratörerna Susanne Najafi, Unity Beauty Group, Niklas Adalberth, grundare av Klarna och Anna Omstedt Lindgren, MedUniverse. Tillsammans hoppas de kunna få fler unga att vilja och våga starta eget.
prinsdaniel-16-alt2-1200px.jpg

Prinsen och entreprenörerna besökte eleverna på Mälargymnasiet under förmiddagen. Programmet startade med en aulaföreläsning och därefter fick några elever tid att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och inspiratörerna.

Projektdelegationen fortsatte sedan till Handelshögskolan i Stockholm för ytterligare ett samtal inför publik samt rundabordsdiskussion med studenter.

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare som medverkar som inspiratörer. Entreprenörerna, liksom Prins Daniel, deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att inspirera unga människor till entreprenörskap.

Prins Daniels Fellowship drivs med stöd från Ingvar Kamprad, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank.