Prins Daniel, Melker Andersson, Johan Skarborg, Caroline Hjelte och IVA kommer till Lund

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship kommer idag till Lund och Malmö. Här väntar seminarier på Polhemsgymnasiet och Lunds universitet samt rundabordssamtal med gymnasieelever på Polhemsgymnasiet. Vid sidan av H.K.H Prins Daniel deltar Melker Andersson som bland annat driver restaurangerna F12 och Grill, Johan Skarborg, vd och grundare av Academic Work samt Caroline Hjelte, CEO/Founder Enlarge.

Under besöket i Lund kommer H.K.H. Prins Daniel och de deltagande experterna att samtala på scenen inför gymnasieelever på Polhemsgymnasiet.Dessutom arrangeras rundabordssamtal på skolan mellan prinsen, experterna samt elever och även en intervju med representant för Ung Företagsamhet.

Projektdelegationen fortsätter sedan till Lunds universitet och ytterligare ett samtal inför publik. Den lokale företagaren Niklas Najafi, Sleepcarrier, berättar om sina erfarenheter av entreprenörskap.

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan H.K.H. Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare som lanserades i januari 2013. Projektets vision är att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd. Expertrådet ställer liksom prins Daniel upp utan ersättning och deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att inspirera unga människor.

Projektbesöket i Lund har arrangerats med hjälp av Ung Företagsamhet, Polhemsgymnasiet, Lunds universitet, Länsstyrelsen i Skåne och Venture Cup.