Prins Daniel och entreprenörer till Linköping med IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker Katedralskolan och Linköpings universitet idag, fredagen den 17 oktober. Här väntar scensamtal och rundabordsdiskussion med Prins Daniel och entreprenörerna Kristina Lindhe, Lexington, Johan Skarborg, Academic Work och Sebastian Siemiatkowski, Klarna.
prins-daniel-web.jpg

Under besöket på Katedralskolan kommer Prins Daniel och de deltagande entreprenörerna att samtala på scenen inför eleverna. Dessutom medverkar rektor Britt-Marie Andersson, och efteråt arrangeras rundabordssamtal på skolan med prinsen, entreprenörerna och eleverna.

Projektdelegationen fortsätter sedan till Linköpings universitet och ytterligare ett samtal inför publik, samt rundabordsdiskussion med studenter. Rektor Helen Dannetun medverkar, liksom lokala entreprenörer och företagsinkubatorn Lead.

– Vi har märkt ett fantastiskt gensvar för detta projekt från skolelever och högskolestuderande när vi har turnerat med Prins Daniels Fellowship, säger Lena Treschow Torell, projektordförande. Prinsens arbete med detta engagerar verkligen till entreprenörskap.

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd. Expertrådet liksom Prins Daniel deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att inspirera unga människor till entreprenörskap.


Prins Daniels Fellowship 

Kontaktinformation

Johan Weigelt
Akademisekreterare och vice vd
Telefon 08-791 29 44