Prins Daniel och IVA besöker Tumba gymnasium och Södertörns högskola

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker idag Tumba gymnasium och Södertörns högskola. På båda ställena väntar föreläsning och rundabordssamtal med Prins Daniel och entreprenörerna Niklas Adalberth, Klarna, Kristina Lindhe, Lexington, Saeid Esmaeilzadeh, Serendipity innovations och Alan Mamedi, Truecaller.
prinsdaniel-7.jpg

Under besöket på Tumba gymnasium kommer Prins Daniel och de deltagande entreprenörerna att samtala på scenen inför eleverna. Dessutom medverkar rektor Alf Solander och Johannes Crona från Ung Företagsamhet. Efteråt arrangeras rundabordssamtal på skolan med prinsen, entreprenörerna och eleverna.

Projektdelegationen fortsätter sedan till Södertörns högskola och ytterligare ett samtal inför publik med efterföljande rundabordssamtal.

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att medverka till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare som medverkar i projektet som inspiratörer. Inspiratörerna liksom Prins Daniel deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att få fler unga människor att satsa på entreprenörskap.