Prins Daniel och tre superentreprenörer besökte Växjö

– Vår vision är att alla unga som vill ska våga starta företag, berättade Prins Daniel när IVAs projekt Prins Daniels Fellowship besökte Växjö. Prinsen och entreprenörerna Sara Wimmercranz (Backing Minds), Jarno Vanhatapio (Na-Kd) och Anna Stenberg (WES) delade generöst och personligt med sig av sina erfarenheter av att vara entreprenörer, i både med och motgångar.

Dagen inleddes med en aualaföreläsning på Katedralskolan. En av de mest minnesvärda historierna stod Jarno Vanhatapio för. Efter att i 25-årsåldern tröttnat på sitt arbete som murare, sade han upp sig, levde på starta egetbidrag och började samtidigt sälja underkläder på nätet. Lagret hade han i sin lilla etta i Borås. Så föddes ett av Sveriges mest framgångsrika e-handelsföretag - Nelly.com.

Rundabordssamtal med elever

Efter den inspirerande aulaföreläsningen fick ett 30-tal elever berätta om sina UF-företag. Eleverna visade upp en stor bredd på affärsidéer. Bland annat EnviromenTALK UF som föreläser för elever om hur man kan spara pengar genom att vara miljömedveten.

Därefter bjöd landshövding Ingrid Burman in Prinsen, inspiratörerna samt lokala företagare till en lunch i residenset.

På eftermiddagen besökte delegationen Linnéuniversitetet.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship här

Kontaktinformation

Jenny Nordlöw
Projektledare
Telefon 070 - 252 96 76