Prins Daniel om sitt engagemang för entreprenörskap

IVA kändes som en "klockren partner" berättar H.K.H. Prins Daniel i en stor intervju i Aftonbladet nyligen. Ingenjörsvetenskapsakademien och Prins Daniel startade ju redan tidigare ett gemensamt projekt bland annat för att inspirera ungdomar till egenföretagande, och projektet gjorde nyligen sitt tredje lokala besök, denna gång i Sundsvall.
Prins-Daniel-2.jpg

"Jag, IVA och experterna har en vision om vad vi ska göra och sedan är det många duktiga människor som hakar på," säger Prins Daniel till Aftonbladet angående sin roll i projektet Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram. Den öppenhjärtiga intervjun, som tog plats på flyget från Sundsvall, går bland annat in på prinsens tankar kring sin nya offentliga roll, hans engagemang för ungdomar och företagande och hur vi svenskar kan bli bättre på detta.

Tidigare under samma dag hade prinsen besökt Skvaderns gymnasieskola samt Mittuniversitetet i Sundsvall. Med på besöken var dessutom projektexperterna Alessandro Catenacci (restaurangentreprenör med bland annat Nobis och Operakällaren på sitt CV), Martin Lorentzon (Spotifys grundare och styrelseordförande) och Filippa Knutsson (grundare av Filippa K).

Läs i Aftonbladet