Prins Daniel pratar entreprenörskap med unga i Örebro

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker Risbergska gymnasiet och Örebro universitet idag, måndag den 8 december. Här väntar scensamtal och rundabordsdiskussion med Prins Daniel och entreprenörerna Niklas Adalberth, Klarna, Monica Lindstedt, Hemfrid, Jacob de Geer, iZettle samt Fredric Jansson, Butikskoncept.
PD_Örebro (2).jpg

Under förmiddagen kommer Prins Daniel och de deltagande entreprenörerna att samtala på scenen inför elever från Risbergska gymnasiet, Karolinska läroverket, Tullängsgymnasiet och Rudbecksgymnasiet. Dessutom medverkar rektor Jonas Bergman Wallin, och efteråt arrangeras rundabordssamtal på skolan med prinsen, entreprenörerna och eleverna.

Projektdelegationen fortsätter sedan till Örebro universitet och ytterligare ett samtal inför publik, samt rundabordsdiskussion med studenter. Rektor Jens Schollin medverkar, liksom de lokala entreprenörerna Daniel Ivarsson och Björn Johansson, West Side Holding AB samt Joakim Alkman, Peridot Group AB.   

Att turnera med det här projektet ger minst lika mycket energi till oss som ingår i projektet som jag hoppas att det ger eleverna. Det är oerhört positivt att träffa dessa unga entusiaster och att få ge dem möjligheten att berätta om sina egna idéer för etablerade entreprenörer. Jag tror och hoppas att det här projektet kan göra skillnad! säger Johan Weigelt, projektledare.

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd. Expertrådet liksom Prins Daniel deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att inspirera unga människor till entreprenörskap.

 

Mer om projektet