Prins Daniel pratar entreprenörskap med Karlstadselever

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker Karlstads universitet och Tingvalla gymnasium idag, onsdagen den 9 september. Här väntar scensamtal och rundabordsdiskussion med Prins Daniel och entreprenörerna Alessandro Catenacci, Nobis, Nami Zarringhalam, Truecaller och Stina Honkamaa Bergfors, United Screens.

Prinsen och entreprenörerna kommer att besöka eleverna på Tingvalla gymnasium under förmiddagen. Programmet startar med en aulaföreläsning och därefter kommer några elever att få tid att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och entreprenörerna. På gymnasiet medverkar också Henrik Degert Berg från Ung Företagsamhet och rektor Christine Holmberg.

Projektdelegationen fortsätter sedan till Karlstads universitet för ytterligare ett samtal inför publik samt rundabordsdiskussion med studenter. Rektor Åsa Bergenheim medverkar, liksom Åsa Eriksson från Drivhuset. Under besöket i Karlstad deltar också Anna Storåkers, Nordea.

Det är fantastiskt inspirerande för oss alla som reser med projektet att se vilket engagemang och hur många duktiga unga människor som drömmer om en framtid som entreprenörer. Och förhoppningsvis tycker dessa elever och studenter att det är lika intressant att få möjlighet att ta del av Prins Daniels och inspiratörernas historier, säger projektledare Johan Weigelt

Läs mer om besöket på Tingvalla gymnasium och se foton här.

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet, som lanserades i januari 2013, har som vision att få fler unga människor att se entreprenörskap som ett alternativ och att bidra till att de som vill bli entreprenörer ska våga ta steget. Långsiktigt är förhoppningen att projektet ska bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap och en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Projektet har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare som medverkar som inspiratörer. Entreprenörerna, liksom Prins Daniel, deltar vid besök i gymnasieskolor, högskolor och universitet runt om i landet för att inspirera unga människor till entreprenörskap.

Mer information om IVAs projekt och de medverkande finns på www.iva.se/prins-daniels-fellowship

Foton: Drivhuset Karlstad