Prins Daniels Fellowship besöker Norrköping

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker idag Norrköping för att prata entreprenörskap med ungdomar från Kungsgårdsgymnasiet och Linköpings Universitet, Campus Norrköping. Med sig har Prinsen superentreprenörerna och inspiratörerna Johan Skarborg, Academic Work; Stina Honkamaa Bergfors, United Screens och Renée Voltaire, Renée Voltaire AB. Tillsammans hoppas de kunna få fler unga att vilja och våga starta eget.
DAHL_2016_01327_IHOPSLAGEN.jpg

Prinsen och entreprenörerna kommer att besöka eleverna på Kungsgårdsgymnasiet under förmiddagen. Programmet startar med en aulaföreläsning och därefter får några elever tid att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och inspiratörerna. På gymnasiet medverkar också Jonna Castell från Ung Företagsamhet och Gymnasiechef Claes Göransson

Projektdelegationen fortsätter sedan till Campus Norrköping för ytterligare ett samtal inför publik samt rundabordsdiskussion med studenter. Linköpings universitets vicerektor för samverkan Peter Värbrand medverkar.

Det är alltid roligt och inspirerande att komma ut i gymnasieskolor och till universiteten för att höra hur ungdomar tänker kring entreprenörskap och företagande. Vi i projektet blir ofta både imponerade och inspirerade av deras drivkraft och den fantasi och glöd som de visar, säger Johan Weigelt, projektledare.

Under året kommer Prins Daniels Fellowship att besöka ytterligare fyra orter i Sverige, närmast Malmö den 3 maj.

Kontaktinformation

Jenny Nordlöw
Projektledare
Telefon 070 - 252 96 76