Prins Daniels Fellowship besöker Skellefteå

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) projekt Prins Daniels Fellowship besöker idag Skellefteå för att prata entreprenörskap med ungdomar från Anderstorpsgymnasiet och Luleå Tekniska Universitet, Campus Skellefteå. Med sig har Prinsen superentreprenörerna och inspiratörerna Gunilla von Platen, Xzakt, Filip Engelbert, Avito och Alan Mamedi, TrueCaller. Tillsammans hoppas de kunna få fler unga att vilja och våga starta eget.

Prinsen och entreprenörerna kommer att besöka eleverna på Anderstorpsgymnasiet under förmiddagen. Programmet startar med en aulaföreläsning och därefter får några elever tid att prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabordssamtal tillsammans med Prinsen och inspiratörerna.

Projektdelegationen fortsätter sedan till Campus Skellefteå för ytterligare ett samtal inför publik samt rundabordsdiskussion med studenter.

Under dagen deltar också Carl Bennet, hedersdoktor vid Luleå Tekniska Universitet, och Emilia Lindmark, adept i mentorsprogrammet inom Prins Daniels Fellowship och ordförande i Sammes stiftelse.

Prins Daniels Fellowship är unikt i hur vi lyckas engagera framgångsrika entreprenörer som reser landet runt för att bidra med sin tid och sina erfarenheter. Och glädjen över att göra detta är påtaglig. Vi är övertygade om att elever och studenter får en bättre bild av vad entreprenörskap innebär och att de inspireras att ta egna initiativ i framtiden, säger Johan Weigelt, projektledare Prins Daniels Fellowship.

Under året kommer Prins Daniels Fellowship att besöka ytterligare en ort i Sverige, Skövde, den 22 november. Varje år besöks mellan sex och tio orter. Besöken på gymnasieskolor arrangeras med hjälp av Ung Företagsamhet.

 

Kontaktinformation

Jenny Nordlöw
Projektledare
Telefon 070 - 252 96 76