Prins Daniels Fellowship: Håll inte din idé för dig själv

Fredrika Bremergymnasiet och Södertörns högskola i Stockholm fick besök av Prins Daniels Fellowship den 17 oktober. Förutom Prins Daniel medverkade entreprenörerna Cristina Stenbeck, Anna Omstedt Lindgren och Saeid Esmaeilzadeh.
prins-daniels-fellowship-cristina-stenbeck-saeid-esmaeilzadeh-anna-omstedt-lindgren.jpg

Hur gör man om man har många olika affärsidéer, undrade en elev vid ett rundabordssamtal på Fredrika Bremergymnasiet med entreprenören Saeid Esmaeilzadeh.

- Testa, var entreprenörens snabba svar. Fundera på vilka målgrupper som skulle kunna vara intresserade av din produkt och gör enkla prototyper för de olika målgrupperna. Testa protoypen och se vad som fungerar.

Frågorna var många när Prins Daniels Fellowship besökte Fredrika Bremergymnasiet och Södertörns högskola i Stockholm. Prins Daniel besökte skolorna tillsammans med entreprenörerna Cristina Stenbeck (Kinnevik), Anna Omstedt Lindgren (MedUniverse) och Saeid Esmaeilzadeh (Serendipity Innovations). Leo Razzak modererade panelsamtalen.

Prins Daniel och entreprenörerna delade frikostigt med sig av egna erfarenheter och råd till ungdomarna. Att man lär sig mycket genom att presentera sin idé för andra var panelen enig om – håll inte idén för dig själv om du vill utveckla den var budskapet.

Panelen rådde även eleverna att inte vänta till deras produkt var helt färdig, utan träffa kunder när produkten var klar till sextio-sjuttio procent. Och det var okej att ”ljuga lite” – att säga att man hade en produkt klar som kanske inte var riktigt klar. Då tar man snabbt fram den och tar med till nästa kundmöte, precis som Microsoft gjorde i sina första möten med IBM.

Nästa skolbesök görs i Kiruna den 18 december.

Medverkande entreprenörer i Stockholm den 17 oktober:

Cristina Stenbeck, Kinnevik

Cristina Stenbeck är styrelseledamot i Kinnevik, Babylon Health och Spotify. Hon var tidigare styrelseordförande i Kinnevik och har suttit i styrelsen för bolag som Zalando, Tele2 Millicom och MTG.

Saeid Esmaeilzadeh

Serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh, är en av grundarna till Serendipity Innovations, som skapar nya innovativa företag baserad på ledande akademisk forskning. Han är även adjungerad professor i materialkemi vid Stockholms universitet.

Anna Omstedt Lindgren

Anna Omstedt Lindgren var med och startade receptsajten Tasteline. Hon är numera VD och medgrundare av det svenska läkarnätverket MedUniverse.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel, IVA samt framstående entreprenörer och företagsledare. Projektet lanserades 2013 med visionen att fler unga ska välja entreprenörskap. Genom att dela med sig av egna erfarenheter och konkreta tips vill Prins Daniel och inspiratörerna att unga ska våga ta steget att starta eget. Projektet vill bidra till en mer gynnsam kultur för entreprenörskap en mer tillåtande attityd till risk och misslyckande.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship.

Foto: Pelle T Nilsson/Stella Pictures

Kontaktinformation

Jenny Nordlöw
Projektledare
Telefon 070 - 252 96 76