Prins Daniels Fellowship mot nya mål

14 gymnasieskolor, 13 universitet och högskolor, många hundra elever och studenter och ett gäng entusiastiska superentreprenörer. Alla dessa har bidragit till att IVAs och Prins Daniels gemensamma projekt Prins Daniels Fellowship och Entreprenörskapsprogram blivit en framgångssaga. Nu siktar projektet mot nya mål, och ny kapten för skutan är Marcus Wallenberg.
marcus_wallenberg_1200px.jpg

Prins Daniels Fellowship står inför en rad spännande utmaningar. Första omgången av mentorsprogrammet avslutas under våren och det är dags att utvärdera arbetet, utveckla formerna och påbörja rekryteringen av nya adepter och mentorer. Besök på nya gymnasieskolor och högskolor/universitet är planerade under året och Prins Daniels Entreprenörsdag genomförs i november med tanken att unga entreprenörer ska få träffas och utbyta erfarenheter. Ett antal andra aktiviteter för att stödja projektets vision, att få fler unga människor att våga satsa på entreprenörskap, är under utveckling. Nuvarande ordförande Lena Trechow Torell har varit med sedan projektet initierades av Prins Daniel. Hon lämnar nu över ordförandeklubban till Marcus Wallenberg.

Prins Daniels Fellowship är unikt i sin utformning. Det är fantastiskt att kunna erbjuda gymnasieelever och studenter möjligheten att inspireras till entreprenörskap med alla de fantastiska entreprenörer som ingår i detta gäng. Vi går nu vidare och utvecklar projektet med nya aktiviteter och samtidigt lämnas ordförandeklubban över till Marcus Wallenberg. Jag vill varmt välkomna Marcus Wallenberg till projektet och samtidigt passa på att tacka Lena Trechow Torell som på ett fantastiskt sätt tagit projektet från idé till dagens fina verksamhet, säger Björn O. Nilsson, vd IVA.

Prins Daniels Fellowship kommer under året att besöka Södertörn, Jönköping, Östersund, Karlstad, Uppsala och Kalmar för att inspirera gymnasieelever och studenter på högskolor och universitet till entreprenörskap. Ett entreprenörsting genomförs på IVA i november. Prins Daniel och projektet kommer under året att nå ut till ytterligare unga, potentiella framtida superentreprenörer med de viktiga budskapet ”våga satsa, våga misslyckas”.